USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині стартували патріотичні змагання

8 Травня 2015 08:49
Уже сьогодні стануть відомі результати юнацьких патріотичних змагань у Володимирі-Волинському районі, - інформує БУГ.

Змагання “Юних патріотів” у Володимирі-Волинському розпочалися 7 травня і триватимуть сьогодні увесь день. Головна мета заходу - закласти в серця сучасної молоді любов до держави, в якій вони народилися та живуть. А ще - навчити юнаків та юнок захистити себе та знати як правильно дати відсіч ворогу.

142 учасника, 14 команд прибули на перші змагання, організовані з ініціативи районної ради та районного управління освіти.

Залучили до масштабного зльоту і освітян Володимира-Волинського, сектор у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, громадські організації.

До складу суддівської колегії включили учасників АТО.

Як зазначив голова Володимир-Волинської райради Андрій Оніщук, участь у змаганнях людей, які практично бачили реалії сучасної війни, дає можливість внести інноваційні моменти в етапи змагань.

“В естафетах учасники команд долатимуть і спортивні, і військові етапи.

Учні поділені на команди. В перший день учасники долатимуть туристичний маршрут (який, до речі, не малий – близько 3 кілометри), інші – знаходитимуться на естафеті, третя група знайомитиметься зі стрілецькою зброєю, проходитиме саперну підготовку. А потім – команди змінять одна одну на маршрутах”, – сказав голова райради, який є членом оргкомітету.

В очах учасників – радість, юнацьке захоплення та бажання перемогти. Кожна команда має свою форму, емблему, дивіз. “Трішки із заздрістю дивлюся на цей зліт, згадую в юнацтві свої туристичні зльоти, походи. А у вечері – гітара, вогнище, спів…”, – ділиться враженнями турист із 40-річним стажем та начальник міського управління освіти Дмитро Здіховський.

Гості з Іваничівського району ділилися досвідом, оскільки вони подібні змагання проводять уже 19 років поспіль.

Розклалася польова кухня. У рамках змагань відбувся також конкурс кашоварів. А ще – фестиваль патріотичної пісні, у вечері, біля вогнища – танці для всіх. 8 травня – день серйозний. Учасники прикладуть максимум зусиль, аби у свої навчальні заклади привезти грамоти та кубки переможців.

Але основне привезти любов до Батьківщини та гордість від того, що ми – українці!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 8 Травня 2015 18:04
Оніщук, зроби ліцо папроще. Клікуха в тебе по району яка? Бєрія! Форму напялив! Ненагрався малим? Декому та форма нужніша
Вася1 до Вася Показати IP 9 Травня 2015 00:56
васЯ! Зроби ти щось корисне в своєму житті і не чекай земної похвали!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus