USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині стартував процес вакцинації проти COVID-19. Що потрібно знати?

25 Лютого 2021 15:46
Перший етап вакцинації у Волинській області проводиться виключно силами мобільних бригад. Далі залучать 66 пунктів тимчасових щеплень, розміщених на базі закладів первинно-медичної допомоги.

Про це йшлося 25 лютого під час брифінгу щодо вакцинації проти коронавірусу у Волинській області.

Як нагадала заступниця голови Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук, у регіоні розпочалася кампанія вакцинації проти коронавірусу. Першими препаратами фірми AstraZeneca вакцинують медиків, які працюють у ковідних стаціонарах. Щеплення розпочали робити в інфекційному відділенні №2 тимчасового інфекційного стаціонару госпітальної бази для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 КП «Волинська обласна клінічна лікарня».

«Мета кампанії вакцинації – вироблення колективного імунітету. Вакцинація – єдиний цивілізаційний метод профілактики коронавірусної інфекції», – наголосила вона.

Як додала, вакцинація добровільна і кожен пацієнт перед введенням вакцини підписує згоду.

Заступник керівника відділу організації надання медичної допомоги та режимно-секретної роботи Валерій Кацаман розповів, що, відповідно до запровадженої МОЗ дорожньої карти, було розроблено регіональний план вакцинації в області.

Визначено шість мобільних бригад для надання медичних послуг з вакцинації. Дві бригади підготовлені на рівні МОЗ України за участю спеціалістів ВООЗ: одна – по вакцині AstraZenecа, друга – по вакцині Pfizer. На сьогодні навчання на базі МОЗ України проходять тренери. Вони закінчать його 3 березня, після чого зможуть на місцях готувати наступні мобільні бригади з вакцинації.

«На сьогодні в нас заплановані одна бригада в Луцьку, дві – у Ковелі, одна – в Нововолинську, які ми плануємо підготувати 4-5 березня для того, щоб активніше мати можливість проводити щеплення для визначених контингентів», – сказав він.

Перший етап вакцинації проводитиметься лише силами мобільних бригад. Далі будуть залучені 66 пунктів тимчасових щеплень на базі закладів первинно-медичної допомоги.

«База для централізованого отримання вакцини визначена і відповідає всім вимогам МОЗ та ВООЗ. Мобільна бригада розпочала процес вакцинації з так званого інфекційного госпіталю в Боголюбах. Далі бригада працюватиме з виїздом в інші заклади. Зараз узгоджуються місця та терміни», – зазначив Валерій Кацаман.

Із 1 березня також розпочинається запис на вакцинацію людей віком понад 80 років. Зголоситися отримати щеплення вони можуть через свого сімейного лікаря, контактний центр МОЗ або регіональних координаторів, які скеровуватимуть звернення до лікарень, аби формувати списки. Після цього охочим отримати вакцину вкажуть дату та місце вакцинації.

Особи, які не підпадають під перші чотири етапи вакцинації, можуть висловити своє бажання вакцинуватися через електронну платформу «Дія», сімейних лікарів і контактний центр. Далі їм буде повідомлено про час і місце вакцинації. Особи до 18 років вакцинації не підлягають.

Нагадаємо, 25 лютого, Волинь отримала 14 200 доз вакцини від коронавірусу фірми AstraZeneca. Препарати передали шістьом мобільним бригадам, створеним в області.

Лікар-пульмонолог, завідувач інфекційного відділення №2 тимчасового інфекційного стаціонару госпітальної бази для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Олег Яковенко став першим у Волинській області, хто отримав вакцину проти коронавірусної інфекції.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus