USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині створять Центр професійної досконалості

8 Червня 2023 15:16
Кабінет Міністрів України 6 червня затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на реалізацію спільного з Європейським інвестиційним банком проєкту «Програма підтримки професійно-технічної освіти в Україні». У межах програми протягом наступних декількох років будуть створені центри професійної досконалості.

У кожній області створять по одному центру професійної досконалості. Йдеться про такі області, як Волинська, Донецька, Дніпропетровська, Закарпатська, Івано-Франківська, Одеська, Тернопільська, Чернігівська області, місто Київ.

Реалізація проєкту «Створення Центрів професійної досконалості» є одним із пріоритетних інвестиційних проєктів, який передбачається реалізувати за підтримки позики ЄІБ. Для цього передбачено залучення 58 млн євро.

Понад 6,3 млн євро коштів ЄІБ виділено для Колківського ЦПО, повідомила нардепка Ірина Констанкевич.

«Наше завдання – готувати кваліфіковані кадри вдосконалювати сферу професійної освіти.

І я вдячна, що всупереч умовам сьогодення, в Уряді та Міністерстві освіти нас почули і підтримали. Один з центрів професійної досконалості буде на базі Колківського центру професійної освіти. Я вітаю директорку Людмилу Панасюк та колектив закладу. Це велика перемога і велика честь – стати першим на Волині Центром професійної досконалості», – зазначила Ірина Констакевич.

«Створення таких центрів – важливий етап у трансформації профтехів, які мають стати сучасними та інноваційними закладами. Кожен центр буде оснащений новітніми технологіями, інклюзивними приміщеннями та матиме підвищені вимоги до педагогів і майстрів. У цих закладах учні не просто опановуватимуть нову професію, але й набуватимуть навичок підприємництва, побудови кар’єри, матимуть обов’язковий профорієнтаційний супровід», – зазначив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus