USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині створюють найбільшу об’єднану громаду з мільйонним бюджетом

11 Липня 2016 09:29
Окрім Рокинь, з Княгининівською (донедавна – Маяківською) сільською радою об’єднається і село Брище. Нова громада стане наразі найбільшою на Волині, а її бюджет може сягнути 20 мільйонів гривень.

Громадські слухання відбулися у Рокинях у неділю, 10 липня, - інформує Волинь24.

«Громада Рокинівської селищної ради вирішила надати згоду щодо об'єднання з Княгининівською сільською радою і утворити об'єднану громаду з центром в селі Княгининок», - повідомила сільський голова Княгининівської сільради Олена Тердохліб.

Відтак, в об’єднану громаду увійде 8 сіл: Зміїнець, Милуші, Княгининок, Сирники, Милушин, Моташівка, Буків (ці села і раніше входили до Маяківської сільради), а також Рокині і Брище – села, які приєднаються невдовзі.

Об’єднана громада нараховуватиме понад 10 тисяч населення, серед якого 7 тисяч 340 мешканці сіл теперішньої Княгининівської сільради, 2300 мешканці Рокинь і 378 жителів Брища.

«Ми будемо найбільша на сьогодні громада в Волинській області. І зможемо отримати від державного Фонду регіонального розвитку до 10 мільйонів на розвиток громади», – запевнила Олена Твердохліб.

«Крім того, об’єднаний бюджет громади, за найскромнішими підрахунками, сягатиме 20 мільйонів гривень», – додала сільський голова.

«Ми за цих півроку вже обігнали найбагатшу сільську раду Боратина з виконанням бюджету. 22 липня на сесії будемо ділити 3 мільйони 400 тисяч гривень, які отримали від перевиконання бюджету», – повідомила Олена Твердохліб.

Як пояснила вона, процес об’єднання може завершитися вже у серпні.

«Десь 15 серпня Верховна Рада буде затверджувати перспективний план і ми вже будемо готові до цього», – пояснила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
жителям Показати IP 11 Липня 2016 10:42
може і буде добре а може і ні, ..не потрібно совіцькими гаслами - найбільша, когось обігнали - просто смішно., потрібно рахувати - у вас буде багато шкіл, музична школа і т д. може бюджету буде мало!!!!!!!, от Голоби і то дотаційна сільська рада, передчасно розкидатись гаслами
лучанин Показати IP 11 Липня 2016 11:01
яке село зміїнець, милуші, це місто і місту потрібно розвиватись, обласна рада дуже уважно підходьте до такого обеднання, в даний час у нас і так князьки оточили луцьк, маю на увазі ліпіни підгайці, боратин і там сільські голови гребуть гроші як яромольський 20 років. сидів і нічого не робив
Вова до лучанин Показати IP 11 Липня 2016 11:51
Згоден лише в частині про Ярмольського. А на рахунок всього іншого - а з чого ви вирішили що ми хочем до міста? з того що в міськраді регулярно лунають відверто сепаратиські та ксенофобські заклики? (не пускати сільських дітей в школи та садочки) Чи ми повинні бігцем побігти тому що ви, й на цьому форумі зокрема, обзиваєте нас селюками й репетуєте про те що нашим дітям місце лише в ПТУ? Чи ви в серйоз вважаєте що ваші князьки чимось кращі за наших? чи в місті вже вирішили всі проблеми й залишається лише розвиватись?
вові Показати IP 12 Липня 2016 08:04
розводять рокині!!!!! по закону не можна приєднувати селище до села!!!!!, щодо інвестицій від держави, вони повинні іти тільки на села в селища ні, так що якщо отримають 10 мільйонів, все піде на маяківську сільську раду.....
axabnrg Показати IP 21 Липня 2016 09:35
Ось позитивна та цікава інформація - Соціальний ривок: Макіївська об’єднана громада реалізувала 3 глобальні проекти: http://decentralization.gov.ua/success/item/id/23

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus