USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Села Волині не поспішають об’єднуватись

7 Листопада 2016 09:55
Сільські ради області не поспішають відмовлятися від так званих «кишенькових бюджетів» та створювати спроможні об’єднані територіальні громади.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови Волинської ОДА Володимира Гунчика сьогодні, 7 листопада.

Зі слів чиновника, на Волині все ще існує достатньо сільських рад, які не хочуть трансформуватись. Відтак, закликав Офіс реформ у Волинській області посилити роботу в напрямку розвитку спроможних об’єднаних громад.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГОЛОВА ПРИЛУЦЬКОГО ВЕТУВАВ ІНІЦІАТИВУ ПРИЄДНАННЯ ДО ЛУЦЬКА

Зі слів очільника ОДА, в області існує недопрацювання в контексті відходу від так званих «кишенькових бюджетів» сіл. Мовляв, наступного року сільські голови будуть знову писати сотні листів з проханнями отримати додаткові кошти з бюджету області. Зі слів Гунчика, такі дії будуть марними.

«Поїзд з нашої зупинки ще не рушив. Ще є можливість всім «розміститись», аби в 2017 завершити створення спроможних об’єднаних територіальних громад», - зазначив Гунчик.

До слова, про те, що об'єднання навколишніх сіл із Луцьком збільшить фінансові можливості для обласного центру Волині наголошував голова Волинської облради Ігор Палиця.

"Якщо ви мене запитаєте, чи потрібне об'єднання громад, то я скажу, що потрібне. Великий обласний центр – це більші можливості, більше грошей, "плюс" тим громадам, які об'єднаються. Це зовсім інші бюджети! Об'єднання потрібне! Мене цікавить розвиток, стояти на місці не можна", - зазначив Ігор Палиця.

Нагадаємо, журналісти газети Волинські Новини з'ясували, чому об'єднання громад неминуче і як воно вплине на добробут волинян. Зауважимо, представники партії УКРОП, які нещодавно ініціювали зустрічі з жителями Прилуцького, Дачного, Жабки, впевнені, що просто співпрацювати з містом невигідно.

Зі слів голови волинського УКРОПу, голови фракції в облраді Вячеслава Рубльова, з Луцьком потрібно одразу говорити про об’єднання в єдину територіальну громаду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Село без газу Показати IP 7 Листопада 2016 12:27
То пощіміть ще тих селян, повідміняйте всі маршрутки приміські(як ви це любите робити),ще податок на в"Їзд до Луцька придумайте.Або людей, що виглядають як приміський селчнин, забирайте до міськвідділку, для вияснення особистості.
селу Показати IP 7 Листопада 2016 13:57
у м Франківськ входить 5 сільських рад вже 10 років і живуть нормально, а наші "царьки" з боголюб, ліпін, підгаєць, боратина не хочуть до міста тому що не буде що красти, а так земельку тихенько продать та живуть, особливий приклад ярмольський, який не хоче бути головою рда, тому що в маяках заробляв на землі в рази більше, правильно говорить Палиця!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus