USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині створюють нову потужну ГО, яка допомагатиме астматикам

31 Травня 2016 11:46
Нову громадську організацію «Волинська організація хворих на бронхіальну астму» створили медики та їхні пацієнти. Так, волиняни хочуть об’єднати зусилля, аби розробити спільну програму підтримки хворих на регіональному рівні та проводити просвітницьку роботу.

Перше засідання громадських активістів відбулося вчора, 30-го травня, в прес-залі готелю «Україна».

Відзначимо, що презентація діяльності нової громадської організації відбулася саме у Всесвітній день боротьби проти астми і алергії.

Ідею створення такої організації не один рік виношував практикуючий лікар і науковець, кандидат медичних наук, завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко.

«Ідею щодо створення громадської організації я давно виношував і це вдалося реалізувати. Головна мета – допомога пацієнтам, які зазвичай лишаються сам на сам з хворобою. Зауважу, що на Волині є приблизно 4 тисячі хворих на бронхіальну астму, з яких тисяча – діти. Краяни бояться діагнозу, але хворобу потрібно виявляти, щоб замість астми не лікували хронічний бронхіт.

У світі є чимало програм підтримки хворих, таку потрібно й на Волині. Адже в місяць пацієнт витрачає до 1.5 тисячі гривень, щоб якісно контролювати перебіг захворювання. Для багатьох це не підйомна сума. Наша громадська організація буде спільно вирішувати ці проблеми та привертати увагу суспільства. Більше того, ми будемо проводити різноманітні акції та просвітницьку роботу», - розповідає лікар.
Втім, наголошує Олег Яковенко, астма - це не вирок, адже вона добре піддається лікуванню, завдяки якому можна домогтися стійкої і тривалої ремісії. Зокрема необхідно уникати контакту з провокуючими факторами, отримати якісне лікування, потому пройти специфічну імунотерапію й займатися профілактикою.

Серед тих, хто долучився до створення ГО, й адвокат Андрій Осіпов, який теж має астму. Він зауважив, що дійсно, в суспільстві є застережливе ставлення до людей, які мають такий недуг, та попри це можна бути успішним.
Зауважимо, що бронхіальна астма є надзвичайно поширеною хворобою, на яку в світі хворіють понад 300 000 000 людей. Більше того, подекуди щодо таких хворих є певна дискримінація в суспільстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Яковенко Показати IP 31 Травня 2016 13:28
30 травня весь світ відмічав день боротьби з бронхіальною астмою. Це не свято, це лише дата, яка нагадує суспільству про те, що існує така хвороба з багатьма невирішеними питаннями! Ми спільно зробили те, про що я давно мріяв! Дякую всім, хто долучився до цієї корисної справи, особливо Андрію Осіпову який допоміг мені організувати та зареєструвати ГО "Волинське товариство хворих на бронхіальну астму", очолювати яку будуть самі хворі на БА! З установчими ГО можна ознайомитись на сайті www.volpulmonology.com.ua

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus