USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині створили Координаційний центр підтримки цивільного населення

12 Червня 2023 22:00
Сьогодні, 12 червня 2023 року, відбулося перше засідання новоствореного Координаційного центру підтримки цивільного населення при ОВА. Заступниця голови облдержадміністрації Мирослава Якимчук, яка очолила Координаційний центр розповіла, що його основним завданням є допомога постраждалим від війни.

Зокрема, внутрішнім переселенцям, ветеранам, особам з інвалідністю, учасникам Революції Гідності, людям, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, родинам військовослужбовців, загиблих захисників України, військовополонених та зниклих безвісти. Про це інформують на сайті Волинської ОДА.

«Ця допомога спрямована на різні цілі: на адаптацію та покращення умов життя постраждалого населення, вирішення питань соціального захисту, забезпечення житлом, сприяння працевлаштування, професійного навчання, надання психосоціальної, медичної та правової допомоги», – зазначила Мирослава Якимчук.
Читати ще: На Волині планують відкрити ще 11 ЦНАПів

Під час засідання затвердили персональний склад Координаційного центру. До консультативно-дорадчого органу увійшли керівники структурних підрозділів ОДА, обласного центру зайнятості, ОТЦК СП, представники міжнародних благодійних фондів, громадських організацій, які опікуються питаннями підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів, військових та представник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Окрім того, присутні прийняли рішення рекомендувати районним військовим адміністраціям створити Координаційні центри, аби розуміти проблематику на місцях.
Читати ще: Повідомили, куди на Волині звернутися переселенцям з підтоплених районів

Директор департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Гобод розповіла, що з початку повномасштабного російського вторгнення Волинь прийняла 77,7 тисяч переселенців. З них в області залишилися проживати 52,5 тисяч людей.

Водночас очільниця обласного центру зайнятості Алла Куцин поінформувала присутніх щодо сприяння у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, з 24 лютого 2023 року послугами центру зайнятості скористалися 1 100 внутрішніх переселенців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus