USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині судитимуть працівників залізниці за розтрату 5 тонн дизпалива

31 Жовтня 2019 17:40
На Волині судитимуть працівників залізниці, які привласнили та розтратили дизельне пальне на суму понад 130 тисяч гривень, інформує пресслужба прокуратури області.

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному Управлінням СБУ в області кримінальному провадженні про привласнення та розтрату матеріальних цінностей, які вчинили двоє працівників структурного підрозділу регіональної філії «Львівська залізниця» акціонерного товариства «Укрзалізниця».

Із жовтня 2018 по червень 2019 року обвинувачені, перебуваючи на посадах машиністів локомотивів рухомого складу АТ «Укрзалізниця», будучи матеріально-відповідальними особами за збереження ввірених паливно-мастильних матеріалів, систематично викрадали з паливної системи локомотивів дизельне пальне, привласнивши понад 5 тонн вартістю понад 131 тис. грн.

Злочинними діями працівників завдано збитків державі на цю суму, оскільки пальне придбано за кошти державного підприємства під час процедури тендерних закупівель.

Крім того, в ході документування діяльності машиністів установлено, що збували вони викрадене пальне іншим посадовцям цього ж підприємства, які налагодили його збут населенню через облаштовані ними ж нелегальні «заправні станції».

У ході досудового розслідування громадяни щиро розкаялися у вчиненому та добровільно відшкодували державному підприємству завдану злочином шкоду.

Щодо скупників краденого пального досудове розслідування триває і їхнім діям також буде надано правову оцінку.

Згідно із санкцією ч.1 ст. 191 КК України, привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus