USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинських посадовців міграційної служби судитимуть за хабарі

15 Липня 2015 15:51
Слідчий відділ прокуратури Волинської області завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні і скерував до Луцького міськрайонного суду обвинувальний акт щодо трьох службових осіб одного із районних секторів Управління Державної міграційної служби в області та одного працівника філії Державного підприємства «Документ».

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волині.

Нагадаємо, поле зору правоохоронців, зокрема Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС, відділу внутрішньої безпеки та органів прокуратури, потрапили працівники Луцького районного сектору управління Державної міграційної служби та держпідприємства «Документ». Денний «заробіток» спритників становив 5-10 тисяч гривень.

– Затримання шістьох осіб відбулося безпосередньо під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 12 тисяч гривень, – розповів тоді начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига. – Серед затриманих – керівник підрозділу, двоє головних спеціалістів, один провідний спеціаліст і двоє інспекторів державного підприємства «Документ». Їхня злочинна діяльність документувалася тривалий час із застосуванням оперативно-технічних засобів, тому практично визначена роль кожної особи. Можна говорити про стійку організовану злочинну групу. Загалом зафіксовано близько трьохсот епізодів вимагання та отримання за всіма напрямками службової діяльності хабарів на загальну суму майже 200 тисяч гривень.

Зловживаючи довірою людей, зловмисники умисно завищували вартість виготовлення і видачі запитуваних документів. Зайво ж сплачені громадянами кошти вони забирали собі.

Крім того, стосовно ще однієї посадової особи указаного підрозділу міграційної служби до суду скерували обвинувальний акт, згідно якого посадовця обвинувачують в одержані неправомірної вигоди за непритягнення громадян до адміністративної відповідальності й пришвидшення оформлення документів для виїзду за кордон, а також у використанні ним влади і службового становища всупереч інтересам служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
опа Показати IP 15 Липня 2015 16:24
300 епізодів = 200 тис.грн.))) Ото маштаб!!! Зайдіть в кабінети повище. Створюють видимість боротьби з оганізованою злочинністю, а самі мільярдами гребуть(((
не догодили.... Показати IP 15 Липня 2015 19:17
напевно Державна міграційна служби перестала перераховувати "добровільні внески" у фонд Правопорядок і безпека, тому й погоріли....
Волинь Показати IP 15 Липня 2015 21:44
Безнаказаність одних казнокрадів та хабарників веде до вседозволеності інших держчинуш. Де Федя Корецький , котрого були зловили на хабарі в кабінеті Луцької міської ради, бо федя продавав дозвола на маршрутні таксі ? Відкупився .
6х3 Показати IP 16 Липня 2015 08:21
Шістьох зловили. Трьох судять. Скількох суд виправдає? Кому дасть умовний термін?
А за Луцьк взятися? Показати IP 16 Липня 2015 11:45
А у Луцьку на Кравчука і на Винниченка ціни на послуги по оформленню паспортів невже перестали завищувати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus