USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині судили військового, який продав через інтернет гранатомет та два пістолети

10 Березня 2024 20:44
На Волині за незаконний продаж зброї судили уродженця Києва, який служить в артилерійському дивізіоні на посаді старшого техніка. Протягом двох місяців військовий спромігся продати через інтернет три одиниці зброї.

У вироку Володимир-Волинського міського суду вказується, що у 2023 році Михайло Ш., який є військовим, через інтернет-аукціон зброї «Reibert» розмістив оголошення про продаж гранатомета «РПГ – 7В1» 1991 року випуску.

Купити зброю зголосився житель Володимира, і вже 30 серпня він переказав військовому на банківську картку 25 534 гривень.

Читати ще: Переробляв стартові пістолети: в Луцьку судили чоловіка за збут зброї

Гранатомет покупцеві підприємливий боєць надіслав через відділення «Нової пошти», що у селищі Просяна Дніпропетровської області.

У подальшому Михайло Ш. через той самий інтернет-аукціон зброї продав ще два пістолети, один з яких був перероблений на вогнепальний із пневматичного. Придбав пістолети все той же житель Володимира, заплативши за кожну одиницю зброї понад 40 тисяч гривень.

Проте незаконну торгівлю припинили правоохоронці, які затримали підприємливого військового.

Під час досудового розслідування між обвинуваченим та прокурором була укладена угода про визнання винуватості.

Суд затвердив угоду та призначив Михайлу Ш. чотири роки та шість місяців позбавлення волі. Проте звільнив від відбування покарання, якщо він протягом одного року та шести місяців не вчинить нового злочину.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus