USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині судили водія Opel, який виїхав на зустрічну смугу та збив мотоцикліста

24 Червня 2023 14:50
Працівника ДП «Волинський військовий лісгосп», який за кермом «Опель Астра» скоїв ДТП у 2021 році, засудили на чотири роки в’язниці. Проте реальний термін замінили на рік іспитового строку.

Відповідний вирок ухвалив Ківерцівський районний суд.

Як вказується у матеріалах справи, 15 листопада 2021 року водій Дмитро Д. у селі Дідичі Луцького району, намагаючись об’їхати транспортний засіб, виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з мотоциклом. Внаслідок аварії мотоцикліст отримав тяжкі тілесні ушкодження. Постраждалого госпіталізували у відділення травматології.

У суді винуватець аварії визнав свою вину. Також він повідомив, що близько 82 тисяч уже виплатив постраждалому на лікування, тож заявлений цивільний позов визнає частково.

Крім того, Дмитро Д. наголосив, що постраждалий взагалі не мав права керування транспортним засобом, тому частково також винен у ДТП.

За допомогою висновків експерта та слідчих експериментів вину водія «Опель Астра» було доказано. Тож суд призначив йому чотири роки позбавлення волі, але замінив на рік іспитового строку. Також винуватець аварії має заплатити 7 000 гривень моральної шкоди та 15 000 гривень витрат на правову допомогу.

Крім того, зі страхової компанії на користь постраждалого суд стягнув 108 000 гривень.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus