USD 39.50 39.95
  • USD 39.50 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині судитимуть адвоката за сприяння незаконному виїзду чоловіків за кордон

10 Серпня 2022 14:43
Володимир-Волинська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт про вчинення адвокатом зловживання впливом та сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України з корисливих мотивів.

Про це повідомдяє Волинська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що захисник був відповідальним від однієї з міських рад області за міжнародну та внутрішню доставку гуманітарних вантажів у період воєнного стану в Україні, відтак міг вирішувати із посадовцями органу місцевого самоврядування питання щодо включення військовозобов'язаних чоловіків до списку водіїв, які можуть виїжджати за кордон для ввезення гуманітарної допомоги.

Зранку 2 травня адвоката за оперативного супроводу працівників УСБУ в області затримали під час одержання 27 тис. грн хабара, яку він вимагав та отримав від громадянина за сприяння у внесенні в такий список чоловіків, які мали намір ввезти собі з-за кордону автомобілі. Невдовзі обвинувачений постане перед судом.
Зауважимо, в СБУ Волині повідомляли, що зловмисник був членом волонтерського центру при Нововолинській міській раді.
Згідно з санкцією ч. 3 ст. 332 КК України, незаконне переправлення осіб через державний кордон України шляхом наданням засобів або усуненням перешкод, вчинене з корисливих мотивів, карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дід Василь Показати IP 10 Серпня 2022 15:35
а чому б не повісити на Майдані за причандали адвоката
Хм... до Дід Василь Показати IP 10 Серпня 2022 18:47
Чи він зробив щось погане?
васько погуляйко Показати IP 10 Серпня 2022 18:32
Розстриляти на площи! И ТАБЛИЧКУ НАПИСАТИ : так буде з кожним таким!
Кім Чен Ин Показати IP 10 Серпня 2022 20:36
Чоловік просто намагався допомогти вільним людям вийти з під мого впливу...його вина лише в тому, що не заплатив податки із отриманих коштів, нууууу і може трохи завищив ціну. А в загальному справа цілком благородна!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus