USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині судитимуть керівника тероборони, який продавав благодійні плитоноски

30 Серпня 2022 14:53
У суді буде розглядатися справа щодо продажу благодійних плитоносок у Підгайцівській громаді. Обвинувачення у цій справі висунули керівнику одного з місцевих добровольчих об'єднань територіальної оборони Андрію Бондаруку.

Як інформує ВСН, попереднє судове засідання призначене на 15 вересня 2022 року. Така інформація міститься у реєстрі судових справ.

Андрія Бондарука обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених двома статтями: шахрайство, що завдало значної шкоди (ч.2 ст.190) та підроблення офіційних документів (ч.2 ст.358 КК України).

Нагадаємо, наприкінці квітня розпочалось розслідування щодо факту незаконної оборудки в Підгайцях. Слідство встановило, що зловмисник, домовившись із благодійником про передачу тероборонівцям безоплатно 150 жилетів-плитоносок, вирішив провернути оборудку з їхньою «закупівлею» за бюджетні кошти.

Також він переконав підприємця укласти фіктивний договір їхньої купівлі-продажу, підробив усі необхідні документи – і в результаті цих махінацій сільрада заплатила за надані безоплатно плитоноски, а зловмисник присвоїв 274 тис грн.

Обвинувачення висунули Андрію Бондаруку, який є командиром батальйону територіальної оборони «Підгайці», а також у той час працював інспектором із благоустрою Підгайцівської сільської ради.

Зауважимо, що згідно із офіційними даними, наприкінці березня 2022 року Підгайцівська сільська рада перерахувала 274,5 тис. грн підприємцю Ляшуку Миколі Миколайовичу (призначення у рахунку - за плитоноски).

Цей підприємець із 2020 року регулярно постачав Підгайцям різноманітні господарчі товари та інструменти.

У коментарі журналістам підприємець підтвердив свою ненавмисну участь у фіктивній оборудці.

«До мене звернувся працівник сільради Андрій Бондарук, з яким ми раніше співпрацювали по інших закупівлях для сільради. Попросив допомогти «обналічити» кошти для покупки плитоносок. Мова йшла про те, що терміново хочуть купити закордоном ці плитоноски і не можуть напряму заплатити з сільської ради. Казав, що треба зробити все швидко. Звичайно, я розумів, що це не зовсім правильно, але чим міг хотів допомогти країні. Про те, що плитоноски надані безкоштовно, я поняття не мав», - розповів Микола Ляшук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Сергій Показати IP 31 Серпня 2022 08:21
Всі в долі
Прокурор. Показати IP 31 Серпня 2022 09:25
А прізвище Семен юк там є?
Яша Показати IP 31 Серпня 2022 09:46
Ніхто його не засудить бо таких людей судять продажні судді чесних до таких справ не допускають
Земляк Показати IP 31 Серпня 2022 17:46
Да....За вкрадений мобільник дають швидше і більше...
Коментатор до Земляк Показати IP 1 Вересня 2022 07:53
Та за вкрадені продукти в магазині можуть дати так само
Бодька Показати IP 31 Серпня 2022 22:14
Судді будуть грані в попу, якщо не осудять! Можуть зразу з Луцька виїзджати, а то їм не довго залишеться!
Семен Показати IP 1 Вересня 2022 10:28
Цікаво, ще почути думку благодійника, який передав плитоноски, коли, як при яких обставинах скільки плитоносок і тд!
Назарук Роман Показати IP 1 Вересня 2022 13:22
В Підгайцівській сільській раді практично кожен чиновник має рильце в пушку. Все вірно, Наталіє Василівно Матвіюк? Для чого шукати дітей вже 6 місяців, яких незаконно вивезли, якщо у вас є змога й так добре жити? І причина не виконувати своїх прямих обов'язків теж є: військовий стан (нічого не забувся? Все вірно, як ви пишете відмазки?) Але заробітна плата капає, і так добре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus