USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Судитимуть лікаря, через бездіяльність якого помер пацієнт

22 Грудня 2017 15:03
Локачинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури затвердив та скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про неналежне виконання завідувачем одного з відділень Локачинської центральної районної лікарні своїх професійних обов’язків, що спричинило смерть пацієнта.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Уночі 18 січня 2015 року лікар, будучи зобов’язаним надавати хворому своєчасну та кваліфіковану медичну допомогу, не провів та не наполягав на проведенні йому інструментальних обстежень, аби виключити чи підтвердити наявність у чоловіка такого ускладнення перебігу виразкової хвороби як перфорація виразки.

Це стало причиною несвоєчасного встановлення правильного клінічного діагнозу та несвоєчасного надання адекватної медичної допомоги, що в подальшому призвело до смерті 55-річного пацієнта.

Нині лікаря обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України, й невдовзі він постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Валентин Показати IP 22 Грудня 2017 17:10
Сучасна медицина це просто жах. Лікарям не клятву Гіпократа приймати а Кримінальний кодекс, може тоді щось зміниться. Коник мабуть уже нашкріб на новий Мерс.
XXL до Валентин Показати IP 23 Грудня 2017 00:17
Ви, Валентин, як знайдете вiльну хвилину, ознайомтеся нарештi з текстом клятви Гiпократа - ,будете знати, про що там насправдi йдеться. Якiсна медицина - це дорогi технологii, дорогi спецiалiсти.Дешевою нiколи не була i не буде, Держава, тобто влада, десятилiттями грошi туди не вкладае. Але ж це - не кримiнал! Злочинцi, ясно-понятно- лiкарi!
Да да... Показати IP 24 Грудня 2017 01:56
Якісна медицина це коли заходиш до дорогого спеціаліста і чуствуєш себе г*вном? Дорогі технологіі??? А хто в них розбирається???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus