USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині судитимуть жителя Миколаївщини, який крав гроші з банківських карток з допомогою фейкового сайту «OLX-доставка»

12 Липня 2023 21:20
Прокурори Ковельської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 35-річним жителем Миколаївської області шахрайств шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.

За даними слідства, сім разів до того судимий чоловік із не встановленим поки спільником займалися фішингом – різновидом шахрайства, спрямованим на отримання від громадян відомостей про реквізити їхніх банківських карток задля викрадення з них грошей.

Читати ще: Шахраї вигадують нові схеми: волинян просять бути пильними

Упродовж грудня 2022 року на платформі онлайн-оголошень «OLX» вони підшуковували оголошення про продаж речей, після чого, під виглядом покупця, писали продавцям з різних номерів у месенджерах, погоджувалися придбати товар та пропонували оформити послугу «OLX»-доставка – і надавав фішингове посилання.

Читати ще: Більшість зловмисників – не з Волині: що потрібно знати, аби не стати жертвою інтернет-шахрайства

Перейшовши за ним, потерпілі опинялась на сайті, схожому на справжній сайт оформлення послуги «OLX Доставка», де вони вводили дані своєї банківської картки (номер, код cvv та термін дії) – і після цього шахраї вже мали повний доступ до їхнього карткового рахунку.

У такий спосіб вони ошукали громадянина на суму понад 100 тисяч гривень.

Матеріали щодо спільника обвинуваченого виділені в окреме провадження.

Прокурори застерігають громадян бути уважними та обережними, продаючи товари в Інтернеті, а також отримуючи з ненадійних джерел інформацію про соціальні програми, компанії банків, програми одержання соціальної допомоги вимушеним переселенцям, є-підтримки, фінансової допомоги державних та міжнародних інституцій, ООН, ЄС, благодійних фондів тощо, у реєстраційних формах яких необхідно вказувати реквізити банківських карток – усі вони можуть бути вигаданими шахраями задля отримання доступу до ваших рахунків. Лише ваша пильність убезпечить вас від того, щоб не стати жертвою ошуканців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus