USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині святкуватимуть 500-річчя Реформації

25 Січня 2017 18:49
Вже з лютого на Волині стартують масові заходи з нагоди відзначення в Україні 500-річчя Реформації. Волинський обласний міжконфесійний оргкомітет ініціював семінар для журналістів та працівників ЗМІ, аби максимально ознайомити медійників з рухом Реформації, роз’яснити основні поняття протестантизму.

Так, семінар на тему «Коректне висвітлення діяльності протестантських церков» відбувся вчора в антикафе «Innerspace».

Нагадаємо, що згідно з указом Президента України та розпорядження Кабміну, в державі відзначатимуть 500-річчя Реформації, відповідний указ щодо відзначення підписав й голова Волинської облдержадміністрації.

«Питання релігії - дуже делікатні, тому закликаю журналістів коректно висловлюватися щодо цієї теми, аби не розпалювати міжрелігійної ворожнечі. Загалом, говорити на релігійну тему – дуже тонка справа, бо ж частина людей взагалі не вірить в Бога. Нещодавно був випадок, коли одне з волинських видань некоректно висвітлило інформацію. Я розумію, це було ненавмисне, а через відсутність певних знань. Тому й виникла ідея організувати такий семінар», - розповідає пресвітер Сергій Шараєвський.

Під час семінару також зауважили, що з протестантами не варто плутати такі релігійні громади, як: Свідки Єгови, Мормони (ЦІХСОД), «Посольство Боже» (Сандей Аделаджа), Духовний центр «Відродження» (Володимир Мунтян).

Окрім того, Сергій Шараєвський зауважив, що некоректно використовувати щодо протестантів слово «секта», мовляв, це непрофесійно й навішує стереотип. Щодо ставлення до похорону, пояснює Шараєвський, то протестанти не відспівують померлих, бо вважають, що людина після смерті йде на небо, а молитися треба за живих.

Відзначення на Волині 500-річчя Реформації

Масові заходи розпочнуться 24 лютого з форуму для істориків та освітян на тему «Реформація – рух, що змінив світ».
17 березня запланований форум для науковців, депутатів, громадських активістів під назвою «Через духовну реформацію до відродження країни».
Окрім того, 18-го квітня відбудеться Пасхальний концерт, а 8-20 травня будуть тижні молоді та тижні сім'ї, - різноманітні конкурси та цікаві заходи.

Далі, кажуть організатори, запланована ораторія «Месія» на 28 травня, а 5 червня основна подія – обласний міжконфесійний фестиваль на Театральному майдані Луцька. Черговою подією буде підлітковий фестиваль (10-15 липня) й виступ джаз-хору «Актуальна тенденція» (7 жовтня) тощо.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus