USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Нововолинську відбулася акція «Чисте серце – чисте місто»

16 Квітня 2017 11:16
Акція «Чисте серце – чисте місто» відбулася днями у Нововолинську у рамках відзначення 500-річчя Реформації, інформує Управління економічної політики та інвестицій Нововолинська.

Більше півсотні молоді із місцевих євангельських протестантських церков зібралися, щоб навести лад у місцевому парку.

“За словами чиновників, це місце — мабуть одне із найзабрудненіших і потребує багато зусиль для наведення в ньому ладу. Тому ми вирішили зібрати молодь і на практиці довести, що коли серце чисте — має бути чистим і те, що тебе оточує”, - каже місцевий координатор відзначення 500-річчя Реформації Ярослав Котилко.

Протестантська молодь такі акції проводить не вперше. У минулому вже був прибраний фонтан у сквері біля ЗОШ №4, узбіччя траси, що проходить містом.
“У нас є ідеї, як зробити Нововолинськ ще кращим і охайнішим. Є плани у найближчому майбутньому прибрати також місцеве озеро. Але мусимо констатувати, що у нашому місті є недостатньо урн, куди б звичайний перехожий міг викинути сміття. Думаю, спільними зусиллями нововолинці могли б вирішити цю проблему”, - каже керівник молоді Церкви Святої Трійці Вадим Грицак.

Приємно, що до акції приєдналися люди старшого віку і просто небайдужі перехожі, які хотіли допомогти. Разом вдалося зібрати тонни листя, десятки мішків із сміттям, купи гілля, зробити затишнішими доріжки через парк.

Та, за словами лідера молоді церкви "Ковчег" Володимира Дудіка, були речі, які неприємно вразили: “Прибираючи парк, ми зібрали майже два п’ятилітрових бутлі використаних шприців. Це біль нашого міста. Ми повинні пам’ятати, що Бог нанавидить гріх, проте хоче спасти і допомогти кожному грішнику!”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus