USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині троє чоловіків, серед яких військовий, підпалили будинок підприємців та кинули гранату: суд покарав їх умовно

29 Січня 2024 21:05
На Волині судили трьох чоловіків, які намагалися підпалити та підірвати будинок підприємців з Ковеля. На щастя, мешканці будинку залишилися живими. Натомість троє злочинців отримали умовне покарання.

Про це стало відомо з вироку Ковельського міськрайонного суду.

На лаві підсудних опинилися двоє уродженців міста Фастів, що на Київщині, один з яких є військовослужбовцем ЗСУ, інший працює електриком Фастівської ЦРЛ. Ще один обвинувачений родом з селища Варва Чернігівської області.

Читати ще: Підпалили будинок підприємців із Ковеля і кинули гранату: як розслідують справу

Як ідеться у матеріалах справи, 12 липня минулого року близько третьої години ночі двоє уродженців Київщини, скориставшись тим, що жителі будинку лягли відпочивати, проникли на подвір’я. Після цього вони поскладали підготовлені шини під стіною будинку та підпалили. Під час пожежі було пошкоджено фасад площею 11 метрів квадратних. Власниці будинку було завдано майнової шкоди на 4 тисячі 50 гривень.

Однак цього одному зі злочинців було недостатньо. Майже через два тижні з моменту підпалу чоловік, який працює електриком, спільно з уродженцем Чернігівщини придбали неподалік села Свидники ручну гранату РГД-5. Вночі 25 липня один чоловіків кинув гранату на те ж подвір’я. Внаслідок вибуху знову був пошкоджений фасад будинку. Цього разу сума збитків була меншою – 1 тисяча 700 гривень.

Читати ще: Підпалили будинок у Ковелі та кинули гранату: один зі зловмисників залишається в СІЗО

Окрім того, злочинцям інкримінували незаконне перевезення та зберігання боєприпасів.

Усі троє обвинувачених уклали з прокурором угоду про визнання винуватості, на що потерпіла надала згоду. Суд призначив злочинцям покарання у виді п’яти років позбавлення волі кожному, яке замінив на два роки іспитового терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 29 Січня 2024 21:47
великі гуманісти ті судді
ABC Показати IP 29 Січня 2024 23:38
Підпал, зберігання зброї, бандитизм і складі організованої злочинної групи - умовно, нехай гуляють на волі. Не прийшов за повісткою до ТЦК - 3 роки реального строку.
Анонім Показати IP 30 Січня 2024 00:25
єСудочинство

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus