USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині утворили перші об’єднані територіальні громади

14 Серпня 2015 13:56
Історичним назвали рішення депутатів облради про утворення об’єднаних територіальних громад на Волині.

Про це йшлося під час 36 сесії облради 14 серпня.

Депутати розглянули питання про утворення об’єднаних територіальних громад з центром у селі Зимне, місті Устилузі, селищі Голоби, селі Велицьк та Овадному.

Депутат Валентина Блінова поцікавилася в директора Офісу реформ Анатолія Пархом’юка, чи зроблена економічна експертиза по цих громадах і чи будуть вони економічно самостійними. Анатолій Пархом’юк зауважив, що розрахунки були вказані у табелі громад.

Депутат Андрій Турак звинуватив його у гальмуванні реформи. Адже на розгляд депутатів не вносять проект рішення про утворення Угринівської об’єднаної територіальної громади.

Анатолій Пархом’юк відповів, що ця громада не пройшла всю необхідну процедуру, а облрада не може розглядати питання без прийняття рішення сільською радою. З його слів, історичні рішення про створення об’єднаних громад повинні бути максимально зваженими та пообіцяв внести питання щодо Угринівської територіальної громади на розгляд депутатів під час наступної сесії.

У підсумку, депутати проголосували за створення перших об’єднаних територіальних громад та доручили голові облради звернутися до Верховної Ради щодо змін меж Володимир-Волинського та Турійського районів у зв’язку з утворенням Оваднівської об’єднаної територіальної громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
волинським новинам Показати IP 14 Серпня 2015 17:03
Так, депутати своїм рішенням підтримали утворення Смолигівської (з центром у селі Смолигів), Зимнівської (центр у селі Зимне), Устилузьку (центр у місті Устилуг), Голобську (центр у селищі Голоби) та Велицьку (центр у селі Велицьк) об’єднані територіальні громади. До слова, Устилузька громада стала ще й першою на Волині міською об’єднаною територіальною громадою. У всіх громадах призначили перші місцеві вибори депутатів та міських і сільських голів, які, як і на решті території, відбудуться 25 жовтня.
приїхали Показати IP 15 Серпня 2015 14:51
з центром в селі Смолигів це пі*****ць, ото приїхали
тому що приїхав з ПТ Показати IP 15 Серпня 2015 18:47
кращої інфраструктури ніж в смолигові у навкколишніх селах нема....
cусід Показати IP 16 Серпня 2015 11:48
так СМОЛИГІВ процвітає, а в нас в Торчині все занепадає, напевно це залежить від того кого ми обираємо на посади для керування селом, заздрість і біль в серці за рідний торчин сковує душу. Чому в Смолигові без підприємців і колгоспу Прусиха може будувати, робити інфраструктуру європейською , а в нас з кучою підприємців , платників податків все руйнується, коли забираю дитину із садочку то думаю чи встоїть він до ранку , чи вже впаде.
123 Показати IP 16 Серпня 2015 15:44
Люди, заздрість - це погана риса характеру. А сусіду хочеться сказати, що така людина як Галина Дмитрівна заслуговує на шану і повагу за її піклуванням про село, (а не "Прусиха")!!!!! Добре в нашій країні почнемо жити лише тоді, коли вашого Торчинського голову будете обзивати за занедбаний Торчин, а людей які працюють шанувати!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus