USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині церковники цькують дружин учасників АТО

13 Березня 2015 11:10
У селищі Стара Вижівка завелась так звана п’ята колона. Так, місцеві церковники УПЦ МП відчайдушно агітують парафіян ігнорувати мобілізацію, а жінок, чиї чоловіки захищають країну від агресора у зоні АТО, відверто цькують.

Про це під час виголошення власного депутатського запиту під час позачергової сесії сьогодні, 13 березня, повідомив депутат облради Василь Пецентій.

«У Старій Вижівці склалася нездорова ситуація, бо завелась так звана 5 колона. Зокрема, до райради регулярно навідуються натовпи жінок із зверненням щодо того, аби наших військовозобов’язаних не брали в армію», - розповідає обранець громади.

Він зазначив, шо виною усьому – церковна пропаганда промосковських священиків. Вони закликають воїнів ігнорувати мобілізацію, переконуючи населення, що наші воїни оголосили війну Донбасу, вбивають мирних жінок і дітей.

«На жінок, чиї чоловіки воюють у АТО, дивляться як на вбивць, на їх дітей в школі - також. У мене є на руках звернення таких дружин, сестер і матерів. Всього - 61 прізвище, де жінки просять захистити їх від регулярного цькування. Церква підбурює населення. Хай СБУ не присилають одного-двох чоловік для з’ясовування, а хай відразу їх «накриють» усіх. Бо це церква веде там пропаганду. Я хочу, аби ті жіночки, чиї чоловіки воюють на сході, ходили сміливо районом, аби їх не робили ворогами», - звернувся він до колег та присутніх у залі представників правоохоронних органів.

Тож, обранці громади таку ініціативу підтримали. За те, аби правоохоронці та СБУ таки взялися за церковників-пропагандистів, проголосувало 52 депутати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 64
Лучанин Показати IP 13 Березня 2015 11:14
страшні війни починалися із релігійного непримирення. не маю нічого проти упц мп і упц кп, але якщо батюшка, який мав би проповідувати волю божу, проповідує слово москви - це вже ні в які ворота..
Анонім до Лучанин Показати IP 13 Березня 2015 11:25
Секретная лаборатория ФСБ распылила новый вирус ПГМ ( Путин головного мозга) поражает мозг либерала и свидомого, вызывая панику.
))) до Лучанин Показати IP 12 Травня 2015 19:13
да, и семьи участников АТО поливают г...ом, потому что они не в КП ходят молиться. еще как поливают. говорят, москали, а дети на Донбассе воюют. а патриоты повестки почему-то не берут.
Патріот Показати IP 13 Березня 2015 11:20
Московські попи вже зовсім обнагліли коли вже за них візьмуться СБУшніки.Може вже досить за цим всім спостерігати і нічого не робити.вони всі за московію то нехай тути їдуть і там прославляють руського "царя".Депортацію їм всім.
Анонім до Патріот Показати IP 13 Березня 2015 11:23
Еще год назад золотой батон был только у Януковича, теперь "золотой батон" у каждого Украинца, а из крана у них течет как минимум мартини.
semen до Патріот Показати IP 13 Березня 2015 12:01
а сбу- та мп за одне..... тому і віз і нині там......
Анонім до Патріот Показати IP 13 Березня 2015 13:39
так московські попи це тіж самі есбеушники...
УВАГА! Показати IP 13 Березня 2015 11:32
НА САЙТІ КОВЕЛЬСЬКО-МОСКОВСЬКИЙ СЕПАРАТИСТ - ТРОЛЬ ПІД НІКАМИ АНОНІМ ЛУЧАНИН!
Анонім до УВАГА! Показати IP 13 Березня 2015 11:46
Починати треба з голови... Справжній українець це не той, хто ненавидить Росію, а той хто ЛЮБИТЬ Україну. Любить її землю настільки, щоб не продавати її Америці та ЄС, любить її культуру настільки, щоб не бігати за примарними "європейськими" цінностями, любить її жителів і вважає їх своїми братами і сестрами настільки, щоб як мінімум не бажати їм смерті за те, що вони просто мають інше, відмінне від їх думка. Люди, котрі кричать, що саме вони самі-самі справжні українці, учіться любити, а не ненавидіти!
Анонім до Анонім Показати IP 13 Березня 2015 12:06
Вас зараз всі оглосять тролем, бо маєте іншу думку.Ще й СБУ натравлять.
Злий бандерлог до Анонім Показати IP 13 Березня 2015 12:36
Спочатку почитай історію!! Тільки не ту що переписала Катерина і потім дописала комуністична партія!! Де ти бачив брата!! В росії?? Почитай російські форуми про війну на Україні!! Кров стигне, Да поляк мені теж не родич і не брат у нас ворог спільний!! А про америку!!! Я тобі скажу. ВИКЛЮЧИ КАНАЛ ІНТЕР І взагалі телевізор викинь нахер з вікна!!!!
Анонім до Злий бандерлог Показати IP 13 Березня 2015 12:51
та я і не дивлюсь ТВ..вже з лютого 2014 року... нема що дивитися..
Злий бандерлог до Анонім Показати IP 13 Березня 2015 15:57
А раніше значить було на що дивитись!!!! - Уся відповідь на всі питання!!!!
Так до Анонім Показати IP 13 Березня 2015 12:47
Гарні слова!!! І правильні. Треба дивитися за собою, відповідати за свої вчинки , ставити питання собі, що ти зробив для того, щоб Україна процвітала?
Дружина Показати IP 13 Березня 2015 11:47
Коли чоловік був на Сході,я з іншими дружинами об'їздила десятки православних храмів,соборів,монастирів з проханням про молитви за наших хлопців.Жоден священник,жоден монах,ні одна монашка,слова поганого не сказали.Навпаки втішали,підтримували,більшість навіть грошей не брали.Мій чоловік,коли повернувся і був в госпіталі,тільки тоді признався,що вони 3 чудом живі оставалися,він розказував,а в мене сльози текли.Я знаю.що лише молитви спасли його.Священник не може благословляти на вбивства,не може закликати до
Анонім до Дружина Показати IP 13 Березня 2015 12:05
ви все правильно кажете але "активістам-поцентіям" це по барабану, вони на війну не йдуть, чогось і про сектантів мовчать хоча ці категорично відмовляються воювати.
УВАГА! Показати IP 13 Березня 2015 12:00
ТРОЛЯКА І МУЖИК І БАБА - ТЕПЕР ПІД НІКОМ ДРУЖИНА!
Дружина Показати IP 13 Березня 2015 12:02
Коли чоловік був на Сході,я з іншими дружинами об'їздила десятки православних храмів,соборів,монастирів з проханням про молитви за наших хлопців.Жоден священник,жоден монах,ні одна монашка,слова поганого не сказали.Навпаки втішали,підтримували,більшість навіть грошей не брали.Мій чоловік,коли повернувся і був в госпіталі,тільки тоді признався,що вони 3 чудом живі оставалися,він розказував,а в мене сльози текли.Я знаю.що лише молитви спасли його.Священник не може благословляти на вбивства,не може закликати до вбивства,до захоплення храмів,до гонінь,до ненависті.Дивлячись,що зараз робиться-стає сташно,бо наближається те,про що писали і попереджали святі багато-багото років назад.Чомус лиш православна церква зазнає гонінь,ніхто не чіпляється до штундів,суботніків,єгови,вони взагалі не закликають не йти на війну,вони не йдуть.Ніхто не чіпає католиків,протестантів і інших.Тільки православну церкву цькують,наші батюшки полоненних визволяли,проїджали з передачами туди куди всім іншим не вдавалось,вони моляться за мир і спасіння.Поки ми не позбудемось ненависті,не буде нічого,не буде нам спокою.Всі чекають на війну Китаю з Росією,а хоч хтось задумався,що це початок кінця і для нас?Кожна людина має право вибирати ходити їй в храм,чи ні,і в якій.Ніхто не має права осуджувати інших,жоден священик не може сказати,що вбивайте їх,бо їх можна,на їх заповідь не убий не відноситься.Хочеться тільки одне сказати,Господи прости їх ,не відають,бо що творять.
Лана до Дружина Показати IP 13 Березня 2015 12:20
Жіночко, прочитайте коментарі росіян, яка "любов" у них до нас. Вони наших воїнів і мирне населення вбивають,руйнують інфраструктуру, грабують, гвалтують. Не можна перед злом схиляти голову, якщо схилимо, то станемо їх рабами і Бог нас не буде поважати. А на вбивство і війну путлера благословляв кремлівський Кирило. Московська церква весь час підтримує Кремль і його політику. Це з середини хочуть нас розхитати і знищити, цього не розуміють парафіяни, які ходять у цю церкву. Податки великі ідуть з України в Московію і за ці гроші присилають зброю, бронетехніку і вбивць-найманців. Думайте, люди, що ви пишете і що робите, для того у вас є голова.
88 до Лана Показати IP 13 Березня 2015 12:23
а можна докази ваших слів??бажано відео, документи
Очевидець до Лана Показати IP 13 Березня 2015 12:43
Мабуть , Лана з ваших родичів ніхто не був на сході. Ви дивитись тільки новини по телевізору. А ті чоловіки , яки приходять з війни кажуть, що це не те, що робиться там по справжньому. Правду не показує і не розказує ніхто.
213 Показати IP 13 Березня 2015 12:04
Пропоную відправити туди 2-3 буса з молодими хлопцями і відп*зд*ти тих пропагандонів в рясах.
Анонім до 213 Показати IP 13 Березня 2015 12:09
От сам і їдь.Бери свої братів і їдь.
номерний до 213 Показати IP 13 Березня 2015 12:17
якщо ти д...л то хоча б не показуй свого діагнозу на весь світ...
Анонім Показати IP 13 Березня 2015 12:08
Депутат облради Василь Пецентій -"патріот" чому ще досі не на Сході України ?! Вже задовбали своїм патріотизмом... Чому Порошенка бізнес процвітає в Росії - ви не задавали собі питання ? Феодали Росії і України чубляться , а простий український і російський народ помирає . Ми і в ЄС не потрібні і війну між росіянами і українцями маємо... Дурна війна, яка нікому з простих людей не потрібна...
Анонім до Анонім Показати IP 13 Березня 2015 16:27
А почему завод Порошенко, выпускающий военное причиндалля в Киеве не продан президентом? А ведь он ОБЯЗАН был избавиться от любой подобной собственности, вступив в должность президента.
Анонім Показати IP 13 Березня 2015 12:11
Пецентій-лікар, а лікарів в АТО бракує.Вперед, депутате.
Дружина Показати IP 13 Березня 2015 12:11
Найгірше коли людина засліплена ненавистю і гордістю,не бачить,не знає,не чує.Тому і зраджували наших хлопців,і досі зраджують,і продають,а потім кричать про патріотизм і б'ють себе в груди.Коли все починалось-я теж ледь не піддалась сумнівам,що хоронити не хочуть,молитись і т.д.А коли сама побачила,а тепер ще раз укріпилась у вірі,що є просто люди,які створюють такі фейкі,які спеціально розпалюють ворожнечу і ненависть.Люди!Будьте мудрішими,вмійте відчути серцем,якщо ви вірююча людина,не ведіться на провокації.Ви маєте право відвідувати і ходити в той храм,який вам хочеться.І якщо ви справді ідете до Бога,Вам не хотітиметься когось нищити,принижувати.
ппр до Дружина Показати IP 13 Березня 2015 23:24
100 %!!
Анонім Показати IP 13 Березня 2015 12:12
Хай Пецентій з СБУ всіх штунд відправить на війну, а потім всіх інших зачіпає.
тітка до Анонім Показати IP 13 Березня 2015 19:01
Протестантів, чи, як ви зволили некоректно висловитися, "штунд" можуть призивати лише на альтернативну службу - санітарами, окопи рити, техніку ремонтувати і т.п. До того ж, їх не так уже й багато, і серед чимало багатодітних батьків (понад троє дітей), тому під мобілізацію вони не підпадають.
Володимир В. Показати IP 13 Березня 2015 12:40
Люде український. Маємо реальний виклик і потребу у воїнах-захисниках. Тож той хто стане творитти усілякі перепони та вести антидержавну пропаганду має бути строго покараний хто б він не був. про це будуть говорити багато як і про все. перешкоди у вигляді дурнів з упц мп і інші будуть усінуті бо інакше і бути не може. або ми або вони. шкода загиблих, вічна їм пам'ять і СЛАВА ГЕРОЯМ! ну а попів таки дійсно пора навернути в істинний патріархат... і вони не будуть проти! і співатимуть під будь-яку іншу дудку як запахне строком... потім розкажуть внукам які вони герої і яка влада українська погана... так. вигнати попів. хай там розказують. ну... хіба шо щиро покаються перед народом україни і перед Українською Державою!
е до Володимир В. Показати IP 13 Березня 2015 23:27
зле створiння володя
Ірина Показати IP 13 Березня 2015 12:40
Гидко всю цю грязь і брехню читати. Мало вам війни, крові, смертей? треба ще і тут лобами людей зіткнути. А взагалі такого регулярного цькування на канонізовану Українську Православну Церкву як на сайті Волинських новин не зустрічала! Це ви розділяєте і цькуєте людей. Задумайтесь про наслідки.
Ніка до Ірина Показати IP 13 Березня 2015 14:16
А "канонізована Українська Православна Церква" це яка? Коли це і яким способом цікаво церкву канонізували??? Ще один доказ того, що московські парафіяни навіть не знають значення слова "канонічність" і "канонізація". Але як старанно б’ють себе в груди, радіючи що вони ходять в "канонізовану чи то канонічну церкву".
Анонім до Ніка Показати IP 13 Березня 2015 16:29
Ну вот и объясни понятие "каноническая церковь", если такой умный.
слон до Анонім Показати IP 14 Березня 2015 13:53
гугл тебе в помощь, если умеешь пользоваться
оксана до Ірина Показати IP 13 Березня 2015 21:30
Я теж помітила особливу увагу Волинських новин до православної церкви. З чого б це? Повністю погтджуюсь з коментарем "дружини". Неможливо побудувати країну на ненависті
тарас до оксана Показати IP 13 Березня 2015 23:38
роль журналiстiв в усiх кольорових риволюцiях величезна. правда, вiрнiш-журналюг.а що вони на волинi ще тi, так це однозначно! почитайте волинь-нову,iн.газети, ЗМI.. суцiльнi фейки. тiльки що погане- УПЦ, а хороше про УПЦ-то знеособлюють iнфу. сайт Волинськi новини також латентний провокатор, звиняйте
Дружина до Лана Показати IP 13 Березня 2015 12:43
Є хороші і погані з однієї і іншої сторони,якби в це не хотілось вірити.Уявіть,що влада інша,і Донецькі хлопці приїхали до нас,захищати нас,якби Ви тоді себе поводили?Ті люди ненавидять нас і ми б робили те саме.Зрозумійте,що вони такі ж люди,як і ми.І діти їх такі ж самі,ми просто маріонетки в руках політиків і бізнесменів,їм ненависть до нас розпалюють,а нам до них.Крім того,ви будете мені розказувати,про вбивства воїнів???Не дай Вам Бог похоронити,стільки знайомих,як я за цей рік зробила,а найгірше,що не знаєш,як біль жінок зменшити,як дітей втішити.Я за цей час стільки хлопців переслухала,не бажаю нікому чути,що вони розказують.Ви знаєте,як чекати з полону,як чекати дзвінка,не треба розказувати про це,мені.Про яку повогу Бога ви говорите,ви хоч розумієте,що написали.
До дружини до Дружина до Лана Показати IP 13 Березня 2015 12:53
Ви так непереймайтеся. Таких людей, як Лана дуже багато і їх не переконати. Вони зазомбовані телевізором і новинами в інтернеті.
Анонім до Дружина до Лана Показати IP 13 Березня 2015 12:56
дай Бог вам здоровя, підтримую кожне сказане Вами слово.... відчувається віруюча душа... я зробила для себе висновок: не тратье свою енергію на них... у кожного СВОЯ ПРАВДА... нам які трохи не так розуміють сьогоденну ситуацію...важко.. бо ми говоримо правду ..коли йде повна брехня... тому ми екстремісти для нас самих( а для них тролі, рупори кремля і так далі)... Тримайтеся.. яко с нами Бог!!
людина Показати IP 13 Березня 2015 12:52
Пецентій ще не сказав, що "московські попи" винні в Іловайськомі котлі. здачі Донецького аеропорту та здачі Дебальцевого, І зараз "винні", бо "зривають" мобілізацію. А зривають її дії наших керовніків і таких патрійотів, як цей Пецентій. Син його в обласній лікарні- молодий. здоровий - вперед на фронт. Та й сам старий зе в змозі лікувати солдатів, а не вигадувати брехню. Якщо стільки у нас патріотів , які ходять в КП, то чому ми досі не виграли війну, не перемогли ворога, де ви - патріоти, тільки в інтернеті? Покажіть приклад, і всякі попи заткнуться
Я до людина Показати IP 13 Березня 2015 13:41
скажу так: те, що виступають проти мобілізації - правильно роблять, бо немає там чим воювати (гарант хоч би нормальну зброю дав, чи як, трохи думав головою, не здавав територію і людей путіну за шоколадки в москві). Неправильно те, що мп-шники називають нас вбивцями донбасу. Якщо чесно, гнати тих попів звідси, щоб аж гай шумів. А загалом воякам, яких на сході просто-напросто "зливають" треба якось вже визначатися, що з цим усім робити.
Вірянин УПЦ Показати IP 13 Березня 2015 12:56
Я живу в Старій Вижівці. ходжу до храму УПЦ, тому кажу як є - твердження Пецентія брехня, священство молиться за наших воїнів і жодним словом не ображає їх дружин та дітей! Є окремі "псевдоправославні" прихожанки, які робили безпідставні зауваження дружинам та воїнам АТО (принаймі, одну таку я знаю особисто). та все це робиться на рівні особистих розмов. і я впевнений, що якби ця інформація дійшла до священства, ці жіночки добряче отримали б на горіхи! А чому Василь Пилипович не опублікує для всіх це "звернення". з прізвищами та підписами "ображених?Пам"ятаю як він кожної поминальної суботи приходив до нас в храм молитися за вбиту дружину, а зараз таке виробляє!
Анонім Показати IP 13 Березня 2015 13:02
Якщо константувати факти- то ми всі, що біля комп'ютера - "диванна сотня" і "патріоти великі"...
Православна Показати IP 13 Березня 2015 13:15
Якщо ми хочемо перемогти нам треба бути з Богом, а не осуджувати Церкву будь-якого патрiархату 1.Люби Господа-Бога свого усiм серцем та усiєю душею своєю! А якщо у нас на Волинi i є люди, якi засуджують наших солдатiв то нам слiд пам'ятати i 2 заповiдь - Люби свого ближнього, як самого себе. Себе треба любити, , берегти свою землю, на якiй живуть твої батьки, дiти i твоя сiм'я, любити себе на стiльки, щоб могти себе захистити, вiдстояти свою правду, свою країну, щоб не жити в iншiй на невiдомо яких правах. Тiльки коли ми полюбимо себе, тодi ми зможемо по справжньому полюбити iнших!!!
777 Показати IP 13 Березня 2015 13:54
у нас люди хворі на голову трохи. Ходять до церкви, яка благословляє російську армію і зброю на вбивства українських людей
Я Показати IP 13 Березня 2015 14:19
Така п’ята колона не тільки в Старій Вижві, а й в інших населених пунктах півночі, де процвітають московські попи
справжній я до Я Показати IP 13 Березня 2015 22:19
ти прекрасно знаєш. що я правду пишу. найбільша п ята колона в Україні - це наша влада, вони путінські блюдолизи, а людям лапшу на вуха вішають.
Православний Показати IP 13 Березня 2015 14:29
Читаючи коментарі ще більше впевнюєшся в правильності віри канонічноі церкви а від михайловоі самозваноі іде одна агресія і сам михайло що молов біля пам'ятника Шевченку, то великий гріх.
98 до Православний Показати IP 14 Березня 2015 13:56
новина взагалі-то не про слова Михаїла, але ви ще від попередньої бачу не відійшли, так правда в очі коле
вірянка УПЦ КП до Православний Показати IP 14 Березня 2015 22:27
коментар було видалено
МП зрадникі Показати IP 13 Березня 2015 15:34
Таке враження, що коменти строчить речник МП.Явна сепаратюга в рясі
Анонім до МП зрадникі Показати IP 13 Березня 2015 16:09
да ні прості пересічні громадяни... трохи іншої думки як ви..Миповажаємо вас, поважайте і нас..Не дивлячись на злобу, яка кипить до православ'я, мене порадувала реакція людей.Переважає правильна,Божа , добра.Зараз Господь пересіє людей, залишаться в храмах УПЦ тільки сильні, з вірою,яка не зрадиться, перед лицем смерті.Немічних і слабких Господь прикличе до себе.А ти хто зрадить святу, апостольську,соборну церкву, розбредуться по сектам.Але памятайте, вмирати будуть всі і давати відповідь Богу теж будуть всі!!!Будьте патріотами неба!
тітка до Анонім Показати IP 13 Березня 2015 19:06
А ви можете за всіх поручитися, що тут усі "прості пересічні"? Та ви прямо "всевидящеє око"!))
тітка до Анонім Показати IP 13 Березня 2015 19:12
Що означає "патріоти неба"? Чому ви вважаєте православну церкву МП "найправильнішою"? А як же інші конфесії? Невже врятуються лише православні? Чи, може, Бог судить людей по ділах їхніх, по дотриманню заповідей, а не за належністю до певної церкви?
макс Показати IP 13 Березня 2015 17:27
Пецентій, вас судити потрібно за розпалювання міжрелігійної ворожнечі. Ви скільки є дупутатом, стільки часу палець об палець не вдарили, щоб зробити корисне щось. Всі Ваші ідеї були або напівбожевільними, або взагалі неймовірними. Перевіртеся спочатку у психлікарні, перш ніж говорите таку ахінею. Приїдьте у Стару Вижву і покажіть своє нахабне обличчя людям - нехай подивляться.
свідок Показати IP 13 Березня 2015 18:09
Це точно,у тих церквах ведеться розмови проти України і вибирають ті фарисеї в рясах малозабезпечене населення. На свята їздять по наближених до церков і проводять пропаганду проти України. Хто має мозок, той не піддається, а хто навпаки, то вносять у голову ідеї руского міра і братання з московитами...
Анонім до свідок Показати IP 13 Березня 2015 21:35
Знов неправда. "Попів" не обирають, а призначають. З самого першого слова Вашого коментаря - неправда.
Валентина Показати IP 13 Березня 2015 23:42
Шановний Василь Пилипович. До цього моменту Ви були шанованою людиною, свідченням тому є те що люди вибрали Вас своїм депутатом. На превеликий жаль Ви забули хто Вас обирав і чиї інтереси Ви повинні захищати. Сьогодні ви вовк у вовчій шкурі. Ті хто за Вас віддав свій голос сьогодні картають себе у цьому Адже в нас в більшості це люди які відвідують канонізовану церкву, яку до речі і Ви коли було горе інколи відвідували. Забулось видно своє горе, бажаєте його іншим, коли таку неправду волаєте з високої трибуни. Та Бог Вам суддя. Щоб про щось говорити, треба десять разів пересвідчитись. Я намагаюсь не пропускати жодної служби у Старій Вижві, проте, крім молитви за воінів і мир у всьому мирі більше нічого не чула До речі, на кожній службі поряд зі мною молиться дружина воїна АТО Дмитрука Сергія
Анонім Показати IP 14 Березня 2015 08:36
Головне-зоставатися добрими людьми
КП Показати IP 14 Березня 2015 22:31
коментар було видалено
Світло Показати IP 23 Березня 2015 02:54
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus