USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

На Волині у фермера заберуть 100 гектарів землі, які надали в оренду

21 Жовтня 2015 08:49
Прокуратура вживає заходів задля повернення понад 100 гектарів незаконно наданої фермеру землі у Рожищенському районі в державну власність.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ задоволив касаційну скаргу прокуратури Волинської області у справі за позовом прокурора Рожищенського району в інтересах держави до Головного управління Держземагенства у Волинській області та одного з фермерів і визнав незаконними та скасував накази про надання фермеру дозволу на розроблення документації із землеустрою, її затвердження та передачі земельних ділянок площею понад 102 гектарів йому в оренду.

Суди ж першої та апеляційної інстанцій відмовляли в задоволенні позову прокурора району, хоча, надаючи фермеру землю, Держземагенство порушило вимоги Земельного кодексу України та Закону України "Про фермерське господарство".

Так, надані для створення фермерського господарства земельні ділянки не містили спільних меж і були розташовані на значній відстані одна від одної. Окрім того, орендар не надав доказів наявності в нього сільськогосподарської техніки, яка могла підтвердити намір використовувати земельні ділянки за призначенням, не зазначив кількості членів фермерського господарства та відомостей про наявність у них права на безоплатне отримання земельних ділянок у власність.

Наразі ж прокуратура наполягає на усуненні порушень земельного законодавства та поверненні понад 102 гектарів земель на території Іванчицівської сільської ради Рожищенського району у державну власність.

ЧИТАТИ ЩЕ: У КОВЕЛІ ЗАМІСТЬ ЗЕМЕЛЬ УЧАСНИКАМ АТО ХОЧУТЬ ПРОПОНУВАТИ ГРОШІ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
опа Показати IP 21 Жовтня 2015 11:21
Відколи передача в оренду стала зміною власності?
Анонім до опа Показати IP 21 Жовтня 2015 11:57
Да просто фермер отказался отстегивать кое кому бабло за "крышевание"
111 Показати IP 21 Жовтня 2015 13:05
" нехай краще бур"яни ростуть та лоза"!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus