USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Волині у напрямку Львова укріплюють міст через річку

2 Листопада 2022 20:32
На автомобільній дорозі Н-17 Львів – Радехів – Луцьк у селі Гірка Полонка ремонтують міст через річку Чорногузку.

Як повідомили у Службі автомобільних доріг Волині, працюють мостовики підрядного підприємства ТзОВ «РБП Транс-Мост».

Наразі укріплено укоси земляного полотна насипу лівої частини мосту габіонними конструкціями типу «матраци Рено» та залізобетонними монолітними плитами; проведено герметизацію стиків тротуарних блоків лівої частини штучної споруди; відремонтовано балки прогонової будови правої частини мостового переходу; відновлено деформаційні шви.

Попереду роботи з укріплення центральної опори правої частини цієї штучної споруди, до їх виконання підрядник приступить після того, як спаде рівень води в річці.

Мостовий перехід через р.Чорногузку в с.Гірка Полонка, довжиною понад 42 м, побудований в 1958 році. У 1977 році проведено його реконструкцію – добудовано ліву частину.

Враховуючи вік споруди і відсутність ремонтів, під впливом навантажень та інших факторів, зокрема й природно-кліматичних, окремі її елементи зазнали руйнувань, що зменшують надійність і безпеку подальшої експлуатації.

Ця штучна споруда знаходиться в четвертому експлуатаційному стані, і потребує ремонту. Планом проєктних робіт на поточний рік передбачалось виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт цього мосту. Однак, з початком повномасштабної війни всі цьогорічні плани дорожників лишились нереалізованими, автомобільні дороги та штучні споруди на них наразі підтримуються в рамках робіт з їх експлуатаційного утримання. Тож і міст через Чорногузку на автошляху Н-17 полагодили у рамках експлуатаційного утримання.

Проведені роботи, зокрема щодо укріплення берегових, проміжних і центральної опор, збережуть конструкцію мосту від руйнування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus