USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині у новозбудованій школі підтоплює підвал

18 Січня 2022 14:56
Новозбудовану школу в селі Башлики Луцького району підтоплює. Вода у підвалі почала збиратися ще з жовтня минулого року.

Про це розповів Суспільному розповів мешканець села Олександр Лебідь.

Зі слів волинянина, у неділю, 16 січня, з підвалу викачували воду, а за ніч вода знову прибула.

«Тут в підвалах вода, починають на третьому поверсі стіни тріскати. Немає відводу води, бруківку поклали, а вона має бути нижче, щоб вода стікала. Ливнівки не так як треба зроблені. Вода стоїть понад блоком, вода стікає під стіни», – зазначив волинянин.
Олександр Лебідь каже: звертався і до забудовника, і до селищного голови, які проблему ігнорують.

«Ми вже три тижні ходимо і прорабу, і забудовнику говоримо про проблему. Просимо – зробіть гідроізоляцію, бо вода буде, а рік часу пройде, буде грибок. Вже гриби почали рости. Забудовник каже: «Все буде добре». Я звертався до голови селищної ради, до його заступників – вони абсолютно нічого не роблять», – додав місцевий житель.

18 січня заклад мають офіційно відкрити, – сказала керівниця управління інформаційної політики облдержадміністрації Каріна Мариневич. 17 січня Суспільне побувало у навчальному закладі, де поспілкувалося з директором та працівниками школи, підрядником та місцевими жителями.

Що кажуть батьки школярів

Аби обговорити недоліки з керівництвом навчального закладу, батьки школярів зібралися в новобудові. Як розповів батько чотирьох учнів Сергій Кузьмик, зовнішній вигляд закладу його влаштовує. Натомість переймається чоловік питанням води у підвалі.

«Гарна школа, все добре зроблено. Найбільш болюче питання з водою, щоб не пішов грибок по школі, щоб ліквідували якось, щоб дали гарантію, якщо діти підуть. Багато недоробленого всього є, як і навколо школи, структура, як кажуть, вода стоїть», – додав місцевий житель.

Підтоплення школи: реакція директора та підрядника

Коли і скільки школярів сяде тут за парти, та чи повідомляло керівництво школи про підтоплення у підвалі, журналісти запитали в директора навчального закладу Анатолія Лясецького. Відповіді керівник закладу не дав.

«Я сказав, нічого не знімайте... Знаєте що, хлопці...» – сказав керівник школи.
Керівник підприємства-підрядника «Олицький агробуд» Олег Войчак розповів, що школа повністю готова до відкриття. Про воду у підвалі, говорить директор підрядної компанії, знає, але що стало причиною підтоплення сказати не може.

«Все зроблено правильно, зроблено згідно з проектом. Є проблема, яка з’явилася тиждень назад. Ми маємо дослідити, вирішити. Чи сказати вам, чи воно з неба, чи з землі прийшло – я на сьогоднішній день не знаю. Об’єкт готовий на 100%», – каже Олег Войчак.

Зі слів Олега Войчака, недоліків у будівництві школи немає.

«Підтоплення – це є проблема, яка виникла не знаю у зв’язку з чим. Ми, як будівельна організація, даємо гарантію на свої роботи, якщо це є наша вина, ми її виправляємо», – додав керівник «Олицького агробуду».
Що відбувається у школі за день до відкриття

Батьки школярів і працівники школи 17 січня наводили лад у приміщеннях. Прибиральниці Ніна Боровицька та Людмила Фень кажуть: роботи було багато.
У переддень офіційного відкриття у приміщеннях розфарбовують стіни, завершують облаштовувати кабінети школярів та вчителів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ох Показати IP 18 Січня 2022 15:07
якщо все зроблено підрядником згідно проекту (в чому є сумніви) тоді слід запитати проектну організацію, яка взяла не одну тисячу гривень за проект школи. Вони і повинні відшкодовувати збитки, якщо з їх вини
Василь Показати IP 18 Січня 2022 16:19
У директора рівень сторожа.Можуть бути грунтові води-визначаємо рівень в колодязях і в сусідніх підвалах.Якщо рівень в колодязях на -5м-це стічні води.І підвал як збирач цієї води.Особливо .якщо школа в невеликій заглибині і кругом глиняні грунти.Потрібно рити кругову траншею.забивати щебнем і робити відвід води. Все давно відомо .
Закон Показати IP 18 Січня 2022 16:44
А шо то за криворукі проектанти робили проект ? То ж ніби не ровєнскіє дізайньори, а наші луцкіє ! А хто робив експертизу ! Позабирати сертифікати і повидавати взамін вовчі білети ! Правда після того, як за їхні гроші буде ліквідовано підтоплення і компенсовано всі збитки !
Очевидно до Закон Показати IP 18 Січня 2022 18:12
ДІАМ розбереться. Якщо зможе...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus