USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

На Волині у сільській школі вперше за 60 років замінили систему опалення. Відео

11 Лютого 2022 23:10
Школу в Сереховичах Ковельського району збудували понад 60 років тому, з того часу в систему опалення не втручалися. А вона постійно виходила з ладу, через що дітям доводилося мерзнути, а рятувальникам регулярно виїжджати налаштовувати систему заново.

Минулоріч вирішили: їй потрібні не налаштування, а повна заміна, яка вартувала півмільйона гривень, йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Часто система виходила з ладу. Налагоджували спільними зусиллями з сільською радою», – пригадує директорка школи Євдокія Романюк.

І розуміли: на часі питання заміни системи опалення. Фінансової автономії у школи, звісно, немає.

«Лишніх коштів, як завжди, не вистачає. Потреба – величезна, в нас аварії постійні, 5-6 проривів – це гарантовано. А ще – тепловтрати», – голова Сереховичівскої громади Ростислав Шиманський.

Тож і на платіжки за тепло, якого майже не було, доводилося викладати захмарні суми. Нині ж на комуналці ще й можуть економити. Адже у школі врешті замінили систему опалення. Зокрема, замінили котли, переобладнали котельню, поставили додаткові насоси.
Тішаться, що народний депутат, до якого звернулися, не розводив руками. Натомість добився, щоб завдяки розподілу коштів держави на соціально-економічний розвиток громад на реконструкцію селяни отримали понад пів мільйона гривень.

«Звичайно, ми б таких коштів не віднайшли. Якби Степан Івахів нас не почув, цю проблему відклали б у довгий ящик, викидали б свої кошти в паливо, ремонтували б постійно. Оскільки наша школа автономії немає, то платимо з бюджету громади», – каже Ростислав Шиманський.

«Хочу подякувати Степану Петровичу Івахіву за допомогу і в реконструкції системи опалення, і в обладнання наших кабінетів. Допомога була відчутною», – додає вдячна директорка школи Євдокія Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus