USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині уродженець Росії, який 7 разів стріляв у чоловіка, отримав умовне покарання

12 Листопада 2023 16:43
На Волині уродженець Росії сім разів стріляв у чоловіка. Потерпілий отримав вогнепальні поранення, а злочинець – умовне покарання.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

Злочин трапився 1 березня близько опівночі в будинку за місцем проживання обвинуваченого. Володимир С. під час конфлікту з потерпілим здійснив сім пострілів в голову, шию, живіт, плече та спину останнього. Постраждалий чоловік отримав вогнепальні поранення, струс головного мозку та інші тілесні ушкодження.

Злочинець стріляв з короткоствольної гладкоствольної нестандартної вогнепальної зброї – переробленого саморобним способом стартового пістолета ZORAKI - MOD. 914-T калібру 9 мм. Пістолет він незаконно придбав влітку минулого року.

Про Володимира С. відомо, що він народився в місті Калінін Тверської області Російської Федерації, має українське громадянство, одружений. Нині він пенсіонер, має інвалідність першої групи, раніше судимий не був.

Читати ще: У Луцьку 17-річний хлопець після конфлікту стріляв з пістолета

Під час розгляду справи стрілець підтвердив обставини вчинення злочину. Він ствердив, що відшкодував потерпілому 75 тисяч гривень. Також Володимир С. вказав, що відразу після події самостійно викликав швидку допомогу та поліцію. Слова злочинця підтвердив потерпілий, який поклався на думку суду щодо покарання, однак просив додатково стягнути з обвинуваченого моральну та матеріальну шкоди з врахуванням відшкодованого.

Також показання у суді дав поліцейський, який у вечір злочину прибув на виклик до дачного масиву «Струмівка». Правоохоронець зауважив, що Володимир С. мав ознаки алкогольного сп’яніння, однак добровільно розповів про обставини злочину.

Врахувавши усі обставини справи, суд визнав Володимира С. винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 121, ч. 1 ст. 263 КК України, та реальний термін на п’ять років замінив на три роки іспитового строку.

Також суд стягнув на користь потерпілого 76 тисяч гривень моральної та матеріальної шкоди.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
rrrr Показати IP 12 Листопада 2023 17:31
Тобто кривосуддя таке: мало не вбив а покалічив тримай трьоху умовно.не прийшов до військомату -лови трьоху реальну! (((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus