USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.86

На Волині в ДТП загинули мати та дівчинка з Харківщини: винуватця покарали умовно

21 Травня 2023 18:52
Волинянина, який став винуватцем смертельної ДТП у Нововолинську, покарали умовно. В результаті аварії загинули переселенки з Харкова – жінка та її малолітня дочка.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду.

Смертельна ДТП, в якій постраждала сім’я переселенців, трапилася 30 червня минулого року. Водій Opel Vectra Микола Х., рухаючись другорядною дорогою, під час проїзду нерегульованого перехрестя нерівнозначних доріг не виконав вимоги дорожнього знаку «дати дорогу» та не надав дорогу УАЗ 3741, який рухався головною.

В результаті ДТП смертельні травми отримала жінка та малолітня дівчинка, які були пасажирами Opel. Ще двоє дітей отримали травми середнього ступеня тяжкості. Також постраждав водій «буханки».

Микола Х., який працює на посаді майстра виробничого навчання в Центрі професійної освіти у Володимирі, визнав свою вину у вчиненні ДТП, підтвердивши обставини. Водій розумів, що керував автомобілем, де кількість пасажирів перевищувала допустиму. Але погодився взяти стільки людей, щоб вони отримали більшу кількість гуманітарної допомоги у Нововолинську. Чоловік щиро розкаювався у вчиненому, розуміючи, що загиблих не повернеш до життя. Зазначив, що тяжко переживає події цього злощасного дня. Волинянин просив не позбавляти його волі. Також зазначив, що відшкодував кошти медзакладам за лікування постраждалих.

Чоловік загиблої жінки, який через місяць після ДТП разом із дітьми повернувся на Харківщину, не мав претензій до обвинуваченого та не наполягав на суворому покаранні.

Таку ж думку висловив і водій УАЗ, який відзначив, що під момент ДТП збіглося кілька несприятливих обставин.

Врахувавши всі обставини, суд призначив винуватцю ДТП п'ять років позбавлення волі та на три роки заборонив керувати авто. Проте основне покарання замінив трьома роками іспитового терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus