USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Начальник поліції прокоментував смертельну ДТП у Нововолинську

25 Листопада 2017 16:45
25-го листопада відбувся брифінг з т.в.о. начальника поліції Сергієм Галащуком. Він заявив, що обставини справи резонансної ДТП будуть розслідуватися об’єктивно на неупереджено, пише БУГ.

Нагадаємо, що 24-го листопада о 18:45 у Нововолинську сталося смертельне ДТП. В результаті трагедії загинула людина. Винуватцем виявився працівник карного розшуку Нововолинського відділу поліції.

Встановлено та підтверджено, що водій BMW, який скоїв наїзд, перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Поліцейському оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого. Санкція статті передбачає від 3-х до 8-ми років позбавлення волі.

Наразі він знаходиться в лікарні у спеціальній палаті під конвоєм. У нього зламана рука та нога. Нині вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу.

Усі учасники ДТП встановлені. Водій “Лади”, який загинув на місці події, працював головним інженером ДП “Нововолинськводоканалу”. Галащук висловив свої співчуття родині загиблого 67-річного чоловіка.

Підтвердили, що водій та пасажири BMW є працівниками карного розшуку. Серед них був і начальник управління. Однак, відповідальність за наїзд буде нести лише водій, інші поліцейські є просто потерпілими.

Водій – 23-річний оперуповноважений управління карного розшуку поліції. Працює півтора роки. За словами начальника, роботу виконував сумлінно. На робочому місці не було порушень.

Швидкість, з якою рухалося BMW, будуть встановлювати експерти. Попередньо підтвердили, що автомобіль їхав з перевищенням швидкості.
У зв’язку із поганим самопочуттям покази у винуватця ДТП поки не беруть. Те ж саме стосується і пасажирів, які знаходилися разом з ним в автомобілі на момент трагедії. Як каже Галащук, водій BMW пояснив наступне:

“У свій законний вихідний відпочивав із друзями. Побачив колег по роботі і вирішив підвезти. Перед аварією пішов на обгін буса, не справився з керуванням та боком влетів в зустрічний автомобіль”.

Керівник поліції прокоментував також, чому пасажири BMW втекли з місця події. За його словами, вони самостійно вирушили у лікарню для надання їм медичної допомоги. У всіх зафіксовані тілесні ушкодження. Двоє з них було госпіталізовано.

Галащук також зауважив, що з приводу цієї ситуації буде проведено службове розслідування. Також буде вирішуватися питання про можливе притягнення пасажирів до відповідальності за ст.135 Кримінального кодексу України – залишення в небезпеці.

Розслідувати обставини справи буде Нововолинський відділ прокуратури.

"Ця ситуація не вплине на роботу поліції Нововолинська", – заявив Галащук. Також він запевняє, що не збирається йти з посади і готовий навести порядок в місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
АНАТОЛЬ_ Показати IP 25 Листопада 2017 17:08
Он воно шо! У вільний час напився!
Кіндрат Панасович до АНАТОЛЬ_ Показати IP 25 Листопада 2017 19:52
"мінус" поставив мусор. І до гадалки не ходи.
я Показати IP 25 Листопада 2017 17:38
І ніхто з колег не сказав: Ти куди п"яний за кермо сідаєш?Давай ми тобі таксі викличем. Умгу...Підвіз.Випадково зустрів.І звичайно ж вони не втікали-у лікарню побігли.Напевно,лікарня була через дорогу.Коли вже народ перестануть за ідіотів тримати і розказувати казочки,білими нитками шиті?
123 Показати IP 25 Листопада 2017 17:51
"відповідальність за наїзд буде нести лише водій, інші поліцейські є просто потерпілими" - з якого милого ці мєнти (в даній ситуації доречне слово) раптом виявились потерпілими? Не запобігли вчиненню злочину (п'яного кермування), що є їх основною функцією, залишили людину в небезпеці (взагалі кримінал)? Перефразуючи Жеглова "Слово "співучасник" просто на лобі написано". І взагалі - давно пора ввести адміністративну відповідальність за перебування в автомобілі з п'яним водієм, з відчутними штрафами і виправними роботами. А в окремих ситуаціях - і кримінальну відповідальність (якщо це працівник правоохоронних органів, якщо було значне перевищення швидкості, якщо аварія з потерлілими...). Пора нести відповідальність за бездіяльність при вчиненні злочину, а то так і буде надалі - кругом одні "потерпілі".
Оглядач Показати IP 25 Листопада 2017 18:00
"Керівник поліції прокоментував також, чому пасажири BMW втекли з місця події. За його словами, вони самостійно вирушили у лікарню для надання їм медичної допомоги". Тобто, цій мерзоті було абсолютно наплювати як на долю людини, яка незабаром померла, так і на долю свого спільника, з яким бухали незадовго до події... Країна повинна пишатися своїми "героями", які гордо несуть ім"я "нового" поліцейського...
Лис! Показати IP 25 Листопада 2017 18:00
І що,отримає звільнення і умовне,максимум.Наше правосуддя гниле,як не прикро звучить.
Кіндрат Панасович до Лис! Показати IP 25 Листопада 2017 19:50
гниле!? ви ще мяко висловились товаришу Лис!
Анонім Показати IP 25 Листопада 2017 19:20
Ще трошки і вбивця стане потерпілим а вбитий винним за те що народився.
шок Показати IP 25 Листопада 2017 19:39
Водій – уже півтори роки 23-річний оперуповноважений управління карного розшуку поліції. Працює півтора роки. За словами начальника, роботу виконував сумлінно. На робочому місці не було порушень.-а начальник,це той ,що поряд сидів???
шок доповню Показати IP 25 Листопада 2017 19:41
Серед них був і начальник управління.
Анонім до шок доповню Показати IP 25 Листопада 2017 20:48
особисто Шпига ПП
Кіндрат Панасович Показати IP 25 Листопада 2017 19:48
такого мусарского брєда я давно не читав!..
вокава петрик Показати IP 25 Листопада 2017 20:10
а бляхи де????
ТТ Показати IP 25 Листопада 2017 20:56
Забрехався ти Сергію в трьох соснах, це тобі райвідділ і потрібно бути постійно на місці, а не бухати і контрабас совати як в Любомлі. Видно не твоє це пальто..
Кіндрат Панасових Пі Показати IP 25 Листопада 2017 21:29
Не мусо* а поліцейський сам ти сміття Кіндрат Панас
Кіндрат Панасович до Кіндрат Панасових Пі Показати IP 25 Листопада 2017 21:54
мусор детектед
Василь Показати IP 26 Листопада 2017 09:33
Та по кожному райвідділу понакупляли ті польські корита шмаркачі за першу зарплату і ганяють такі ділові. А чим займається внутрішня берпека

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus