USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В останню дорогу провели захисника з Волині Юрія Чонку

20 Листопада 2023 21:37
Вкотре жителі Рожищенської громади у смутку та скорботі навколішки зустрічали Героя, який віддав життя за наше мирне завтра. 20 листопада додому на щиті повернувся захисник України Юрій Юрійович Чонка із села Топільне.

Про це повідомляє Рожищенська міська рада.

У час повномасштабної війни Юрій Чонка (1986 року народження) піднявся на захист рідної землі, мужньо боровся з російським агресором у складі єгерського батальйону 68-ої окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на Харківщині.

В одному з протистоянь солдат Юрій Чонка отримав поранення, але смерть тоді його оминула.

А згодом, коли знову повернувся у стрій, війна таки забрала життя Героя. Виснажене та підірване нелегкими бойовими буднями здоров’я солдата здолала важка хвороба. І сталося це у населеному пункті Чистоводівка Ізюмського району Харківської області.
Біля пам’ятного знака Борцям за волю та незалежність України відбулася громадська панахида за спочилим Героєм.
Пізніше траурна процесія вирушила до храму Архістратига Михаїла, де відбувся чин відспівування 37-річного Героя.

У невимовному горі біля домовини захисника України Юрія Чонки його дружина, син та донька, війна забрала у них найріднішу людину, і біль від такої втрати не загоїть навіть час.

По-чоловічому стримано востаннє попрощавсяф з покійним рідний брат, він теж захищає країну і ніколи не пробачить ворогові цю втрату.

Віддати останню шану солдату Юрію Чонці прийшли рідні, друзі, представники влади, однокласники, сусіди і просто небайдужі жителі громади, бо кожен розуміє: саме таким Героям як Юрій Чонка ми завдячуємо тим, що спимо у теплих постелях, у рідних домівках, радіємо кожному новому світанку.

Після спільної молитви траурна процесія вирушила до місця останнього спочинку захисника України – на кладовище села Топільне.

Там військові зняли жовто-синій стяг, яким була покрита домовина, і як символ держави, якій вірно й до останнього подиху служив солдат Юрій Чонка, передають братові Героя.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним. Вічна шана, честь і слава!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus