USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині в пам'ять про загиблих за Україну висадили калинове коло і дуби

20 Серпня 2022 22:14
В урочищі Криниця, що на Турійщині, організували патріотичний проєкт – висадили коло калини і дуби у пам’ять про загиблих за Україну.

Як повідомляють у Волинській облраді, участь у ньому взяли народний депутат України Вячеслав Рубльов, голова обласної ради Григорій Недопад, заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський, перший заступник голови Юрій Поліщук та депутати обласної ради. Ідея належить учасникам Міжнародного культурно-екологічного проекту «Зв’язок поколінь» Олександру Тимченку, Віктору Гуйвану, Дмитру Гегеру та депутату Волиньради Роману Микитюку.

Мета – презентувати проект рекреації історичної місцини і вшанувати пам’ять про тих, хто загинув за незалежність України. Акцію приурочили до Дня Незалежності України.

Урочище Криниця відоме тим, що у серпні 1943 року тут воїни УПА героїчно здолали фашистських загарбників. Повстанці сміливо стали до бою з переважаючими силами ворога і помстилися окупантам за знищені довколишні села та замордованих жителів. На цьому історичному місці і вирішили закласти калиново-дубовий гай.

Мешканці Турійщини спільно з гостями висадили сто кущів калини та чотири дуба. Народний депутат Вячеслав Рубльов каже: Турійщина дала Україні багатьох Героїв, яких суспільство має пам’ятати. В пам’ять про одного з них народний депутат висадив дуб.

«У мирний час я знав Ярослава Кашубу – мешканця Турійщини, соловичівського старосту, який загинув у травні цього року в боротьбі за Україну. Саме з думкою про нього я садив це довговічне дерево, – розповів нардеп. – Переконаний, що кожен, хто долучився до цієї акції, хто висаджував дерева, згадував про тих людей, яких знав при житті. Пам’ять про героїв буде жити у віках».
Читати ще: На війні загинули двоє волинян, один з них – сільський староста

Зі згадкою про військовослужбовця Олександра Догойду, життя якого обірвав ворожий обстріл на Донеччині, висадив кущ калини Роман Микитюк. Захисник працював в Турійській селищній раді, був активним мешканцем і добрим товаришем депутата.

«В перші дні війни я зустрів його біля військкомату – його призвали в роту охорони. Пам’ять про нього – патріота, безстрашного воїна і захисника української землі – залишиться, – переконаний Роман Микитюк. – Ми продовжуватимемо розвивати це історичне місце, обабіч калинового кола плануємо розчистити життєдайне джерело та облаштувати рекреаційну зону. Над джерелом буде криниця, сюди приїжджатимуть набрати води, помилуватися краєвидами і згадати про дорогих серцю людей».

На цьому ж місці також встановили пам’ятний знак і залишили послання для прийдешніх поколінь. Представник громадської спілки «Зв’язок поколінь» Дмитро Гегер запевнив: традиція висаджувати калинове коло знайде своє продовження і в інших країнах. Її вже запланували провести в Польщі, Литві, Латвії, Грузії, Болгарії та Франції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пенсіонерка Валя Показати IP 21 Серпня 2022 06:56
а тепер соколи на чолі з депутатами усі на фронт, хватить відосіків
Лучанка Показати IP 21 Серпня 2022 18:49
Які тилові красені

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus