USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині руйнують старовинний цвинтар, який називають «Личаківкою в мініатюрі»

20 Квітня 2016 10:08
Вандали руйнують ладомирський цвинтар, що у Володимирі-Волинському - вони крадуть з нього, крім чавунних огорож, ще й епітафійні мармурові плити, - інформує «Вголос».

Про це розповів директор Володимир-Волинського історичного музею ім. О. Дверницького Володимир Стемковський.

Музейники звернули увагу, що за останні півтора року з мармурових надгробків зникають епітафійні плити.

«Їх збивають, крадуть і, певно, є місцеві «умільці», які переписують прізвища на них та продають ці плити новим покупцям. Дуже багато зникло з кладовища чавунної огорожі, деяка була високохудожньої ковки. Залишилася та, яку злодії не можуть демонтувати. Все це роблять з мовчазного потурання місцевих органів влади та міліції. Вони повинні контролювати, хто і куди здає брухт. Ситуація тривожна. Ще рік-два – і від цвинтаря нічого не залишиться», – розповів Володимир Стемковський.

Володимир Стемковський бачить порятунок у встановленні огорожі навколо кладовища, його освітленні та охороні.

Ладомирський цвинтар директор музею називає волинською Личаківкою в мініатюрі, адже перше поховання на ньому датовано 1830 роком. Окрім львівського Личаківського кладовища, у Західній Україні такі стародавні кладовища частково збереглися у Бродах, Дрогобичі, Жовкві та Володимирі-Волинському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ху Показати IP 20 Квітня 2016 15:49
ВН прекратите показывать порочащие факты, В СТРАНЕ ИДЕТ ВОЙНА. А вы своими репортажами подрываете авторитет будущей европейской державы. Показывайте сколько лавочек перекрасили в желто-голубой цвет, сколько старушек перевели через дорогу. Европейцы после этого сразу примут страну в свою дружную семью! Итак весь мир считает Украину коррупционной страной.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus