USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині відбудеться восьмий міжнародний фестиваль «Берегиня»

27 Липня 2018 08:45
10-13 серпня 2018 року на Волині відбудеться Восьмий Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня». Зараз в області триває активна підготовка до дійства, участь у якому візьме 32 колективи з інших областей та з-за кордону. Також будуть і представники Волинської області. Натомість інші держави представлятимуть делегації з Польщі, Білорусії, Франції, Словаччини та Словенії, повідомляють у прес-службі ОДА.

До слова, фестиваль в області не проводили вже 5 років. Цьогоріч заплановане дійство буде масштабним та набуде нового змісту – героїко-патріотичного та об’єднає у собі козацькі та повстанські пісні. Адже Волинь є унікальним регіоном, де зберігають й відтворюють звичаї і пісенну творчість козацької доби та періоду національно-визвольних змагань.

Заходи у рамках фестивалю проходитимуть паралельно у кількох локаціях. Саме тому гості та учасники фестивалю будуть задіяні у мистецьких дійствах: у м.Берестечку «Козацька слава у віках» (Горохівський район), в урочищі Вовчак «Вовчак – Волинська Січ» та «Ми – нащадки своїх героїв» (Турійський район).


Урочисте відкриття відбудеться на Театральному майдані в місті Луцьку 10 серпня 2018 року. Так, на вулицях міста вируватиме народне життя Волині і Полісся через призму етнографічних майданчиків, де волиняни відтворять обійстя гончара, кузню, лісничівку, старовинний шинок, млин, гуральню, рибальське подвір’я, пасіку, де частуватимуть справжніми різновидами меду. Разом із тим, проводитимуть майстер-класи та передаватимуть досвід народних умільців соломо- і сіно плетіння, виготовлятимуть ляльки-мотанки, кераміки, гончарства тощо.

Вінцем фестивалю стане гала-концерт «Уклін тобі, Україно!» на сцені Театрального майдану міста Луцька 12 серпня 2018 року.

Послухати автентичних українських пісень запрошують організатори культурно-мистецького дійства – Обласний науково-методичний центр культури, управління культури Волинської облдержадміністрації за підтримки Волинської обласної державної адміністрації, Волинської обласної ради, Луцької міської ради та Міністерства культури України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus