USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині відкрили дорогу, яку чекали з кінця вісімдесятих

22 Листопада 2015 18:18
На Любомльщині відкрито нову лісову дорогу. Мешканці Почапи, що на Любомльщини, до райцентру змушені були добиратися в об’їзд через села сусіднього Турійського району. У п’ятницю вони нарешті дочекалися дороги, яка значно спростить цей шлях. Про це інформує Волинська газета.

Подарунок зробили лісівники ДП «Любомльське ЛГ», які проклали нову щебеневу дорогу у Чорноплеському лісництві. Її протяжність – 2,65 км. Вона сполучила Почапи з сусіднім селом Руда, відкривши шлях до міжнародної магістралі.

– Ми цієї дороги чекаємо з кінця вісімдесятих, – не приховував радощів голова Рудівської сільської ради Анатолій Дубій. – Досі до райцентру ми добиралися через Луків. Сподіваємось, завдяки їй у наше село згодому буде курсувати автобус.

Нова дорога слугуватиме як лісівникам, так відіграватиме і соціальну роль. Користуючись нею, мешканці без проблем зможуть добиратися до вказаних сіл, скорочуючи шлях навпростець.

Цього року на Любомльщині також збудовано лісову дорогу, що веде у ліс із віддаленого села Городно, розташована на межі Головнянського і Чорноплеського лісництв. Там була вкрай болотиста місцевість. Нині шлях дає добрий доїзд до лісових масивів як працівникам державної лісової охорони, так і місцевому населенню. Зараз – добротно вкрита дорога грунтовим покривом, очищено рови з боків, зроблено міст. Таку ж дорогу зроблено і у Любомльському лісництві – із села Машів у напрямку до села Олеськ.

На всіх лісових дорогах встановлено дорожні знаки та інформаційні стенди, наочну агітацію. Вздовж доріг побудовано бесідки для відпочинку людей. Зараз загальна протяжність лісогосподарських доріг на території Любомльського лісгоспу складає 316,85 км, у тому числі з твердим покриттям – 30,65 км. У ДП «Любомльське ЛГ» за 5 років збудовано 16 км, з них 5,2 км у цьому році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лінгвіст Показати IP 22 Листопада 2015 19:18
Мешканці Почапи, - мешканці села Почапи, що на Любомльщини - що на Любомльщині, щебеневу дорогу - щебневу дорогу, сполучила -зєднала, вказаних сіл - згаданих сіл, цього року - нинішнього року, зроблено міст - збудовано міст. Крім цього, в тексті є ще декілька філологічних "ребусів" в побудові речення. Наполегливо вивчайте мову.
Василь до лінгвіст Показати IP 22 Листопада 2015 22:48
З одного боку ви праві, але з іншого - в нас так швидко щось додають чи змінюють, що, не те що бажання, просто фізичної сили не вистачить її вивчати. Це я про офіційну мову. А скільки говорів то є ... Це ви до них в село поїдьте та скажіть щоб вчили, а ми дружньо посміємося.
Анонім до Василь Показати IP 23 Листопада 2015 09:46
По поводу "так швидко щось додають чи змінюють". Этим занимаются те, кто ненавидит нормальный украинский язык. Например, когда ты в последний раз слышал чисто украинское слово "гвинтокрил"? Либо выйди на улицу и посмотри на вывески. Сколько их написано с использованием английской транскрипции? Либо сколько якобы украинских музыкальных групп имеют англоязычные названия? Все эти вещи демонстрируют элементарную ненависть к родному языку, а точнее говоря, собственное чувство ущербности, обусловленное тем, что он родился украинцем.
Тут справ в іншому Показати IP 22 Листопада 2015 22:56
Дорога для прикриття розерадання грошей...це для тих хто не вкурсі..лісове господарство в Україні збиткове..як може бути природній самовідновлювальний резурс збитковим це велике питання до таких махінаторів як Колісник його посіпака Кватирко та вся їх компанія...Ведуть дорогу значть ріжуть ліс який продають і заробляють заробляють на відкатах від завищених цін для будівництва дороги....поцікавтесь за кожним таким будівництвом райвідділами порушенні кримінальні справи за розтрату державних коштів..просто вкрасти -це вже давно не роблять а коли заробити на відкатах на роботі це вже рівень корупціонерів професіоналів які працюють вічно і багато..
Дістало до Тут справ в іншому Показати IP 23 Листопада 2015 09:34
Дайте спокій вже тим Колісникам і Кватиркові, а то аж за версту несе від тої писанини, гавкаєте як собаки яким причавило хвоста. Майте хоч якусь гордість. Не буде той Кватирко об вас руки мазати, не його рівень.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus