USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині відкрили пам'ятну дошку герою АТО

14 Грудня 2017 21:51
Днями в селі Копачівка Рожищенського району увіковічнили пам’ять полеглого учасника АТО.

На урочисту лінійку з нагоди встановлення пам’ятної дошки колишньому учневі, бійцю АТО Олександру Мельничуку на подвір’ї його рідної школи зійшлися школярі, односельці, родичі, побратими, представники влади та небайдужі жителі громади.

Півтора року тому, 16 червня 2016 року, Рожищенський район сколихнула печальна звістка: в зоні проведення антитерористичної операції ми втратили ще одного земляка – Олександра Мельничука з села Тростянка.

Олександр Мельничук, 1975 року народження, був призваний на службу під час п’ятої хвилі мобілізації. У складі 92 окремої механізованої бригади понад рік боронив східні кордони України та повернутися на рідну землю воякові судилося у цинковій домовині. Його серце передчасно зупинилося під час несення служби в районі села Нижньотепле Станично-Луганського району Луганської області.

Пізнього вечора 18 червня 2016 року з лампадками в руках родичі, друзі, знайомі, односельці зустрічали патріота в рідному селі Тростянка. Поховальна церемонія полеглого відбулася у велике християнське свято – день Святої Трійці. Рідна тростянецька земля назавжди прийняла в свої обійми нашого захисника. Жорстока війна осиротила ще троє неповнолітніх дітей.

Зі спільного виконання Гімну України розпочався пам’ятний захід. Пізніше до присутніх звернувся ініціатор відкриття пам’ятної дошки герою, учасник АТО Микола Свистак. Кому ж, як не йому, людині, яка пройшла пекло неоголошеної війни на Сході, говорити про важливість та необхідність встановлення таких пам’ятних знаків. Микола Ярославович подякував за співпрацю районній організації учасників АТО в особі секретаря Аліни Кривов’язюк, Сергію Бондару, котрий виготовив елементи кріплення для встановлення пам’ятної плити, всім, хто прийшов вшанувати пам’ять патріота Олександра Мельничука.

Право відкрити пам’ятну дошку надали родичам полеглого учасника АТО, а освятив її місцевий священик отець Михайло.

Зі словами співчуття матері, яка виховала справжнього патріота, та його родині звернулася присутня на заході голова районної державної адміністрації Інна Гайворонська.

Інна Михайлівна зазначила, що Олександр Мельничук гідно виконав свій громадський обов’язок: у час небезпеки піднявся на захист рідної землі і віддав за Україну найдорожче – своє життя. Тож закликала усіх свято берегти пам’ять про героїв-земляків, мужніх та щирих українців.

Голова районної ради Андрій Музика наголосив на тому, що воля, незалежність держави ніколи не даються просто так, їх необхідно виборювати. І щасливий той народ, який має таких синів як Олександр Мельничук і сотні інших, полеглих за Україну. Бо така держава має майбутнє.

Секретар районного об’єднання учасників АТО Аліна Кривов’язюк розповіла, що неодноразово телефоном спілкувалася з Олександром Мельничуком під час його перебування в зоні АТО. Чоловік був переконаний, що лише згуртувавшись, можна відстояти мир і спокій для своїх дітей. Тому мужньо та гідно виконував свій громадянський обов’язок.

Аліна Володимирівна закликала присутніх шанувати та підтримувати тих патріотів, хто є сьогодні поряд з нами, і пам’ятати тих, чиї імена вже вписані в історію.

Директор школи Іван Космін на завершення урочистостей наголосив, що діти захисника України Олександра Мельничука можуть гордитися татом-героєм і пообіцяв, що квіти, як символ вдячності та незгасної пам’яті, завжди прикрашатимуть пам’ятну дошку героєві.

«Слава Україні! Героям слава!» - линуло стоголоссям в піднебесся, і серце кожного переповнювалося вдячністю героєві за спокійний сон та мирне небо над головою.

Тетяна Боярин
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus