USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині відсвяткували день приймака

6 Червня 2016 08:00
У селі Хорлупи на Ківерцівщині вже 12 років святкують день приймака. Село особливе тим, що сюди чоловіки йдуть у прийми – до дружин і до тещ. Хорлупівчани, помітивши таку цікавинку, вирішили прославити своє село в області та за її межами, адже інформація у наш час не має кордонів.

5 червня приймаки з родинами в черговий раз зібралися на «професійне свято». Організатори дійства пригадують, що в перший рік, коли відмічали День приймака, навіть сцени не було. А тепер – і сцена прибрана рушниками, і ряди лавок, і в затінку смажаться шашлики та продається різний крам. Селяни прийшли послухати концерт цілими сімями з трьох поколінь – починаючи від батьків, до молоді і вже їхніх маленьких діток.
Співочих талантів у Хорлупах так само багато, як і приймаків. Виступали школярі й дошкільнята, колектив місцевих господинь, чоловічий ансамбль і тутешній гуморист, який буквально «порвав» публіку. Найбільше слухачам сподобалася оповідка про те, як дружина з тещею запроторили чоловіка на 15 діб за п’яний дебош удома. А він, повернувшись, закрив їх у льосі.
На гостину в Хорлупи сільський голова Олександр Протасюк запросив депутата обласної ради, заступника голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ірину Констанкевич.
«Ваше село унікальне, бо такого свята як день приймака нема більше ніде в Україні, - зауважила у привітанні Ірина Мирославівна. – Хорлупівчани вміють берегти традиції і не відстають від сучасності. Нехай у вас буде більше таких гарних свят і менше буднів». Ірина Констанкевич привезла подарунки для маленьких жителів села – у школу та дитсадок передала спортінвентар, іграшки.
Загалом у Хорлупах мешкають 111 приймаків. У своєрідному гімні села є слова, що «живуть як у раю тут приймаки». На містку, що веде через ставок до парку-галявини, брама складається з двох арок – через одну проходять зяті, через іншу – тещі. Люди тут веселі, усміхнені і пишаються тим, що їхнє село має власну родзинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus