USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині візочники відстояли соціальний автобус

26 Травня 2014 16:16
Єдиний в Ковелі соціальний автобус №7, який курсує за маршрутом «Сільмаш-Вокзал-вулиця Симоненка (2-Ковель)» (поворот біля центрального відділення Пошти), вже перевозить інвалідів-візочників, інформує ПроКовель.

Ще донедавна маршруткою перевізника Сергія Корсака, обладнаною пандусом, спецпасажирам було нереально скористатися. Водій не мав українського сертифіката на пристрій, тому не міг його експлуатувати. Тепер це питання перевізнику спільно з міською владою вдалося зняти.

І ось днями роботу пристрою продемонстрували і навіть успішно випробували двома візочниками. Вони по кілька разів то заїжджали, то виїжджали з автобуса, щоб пересвідчитися у тому, що зможуть ці маневри виконувати швидко і без зайвої допомоги. Щоправда, присутність одного супроводжуючого таки необхідна, адже часу для посадки в автобус відводиться лише кілька хвилин і за цей час водій має під’їхати до зупинки так, щоб пандус опустити впритул до бордюри, зачекати поки інвалід-візочник заїде в середину, прибрати пандус і рушити далі в дорогу.

Наразі ще залишають невирішеними кілька організаційних питання. В мерії хочуть відвести кілька основних зупинок для візочників по маршруту автобуса №7 і місце їхнього перебування відповідно помітити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus