USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині власники елітних авто сплатили понад 1 млн грн податків за пів року

25 Липня 2022 13:04
За підсумками першого півріччя 2022 року волинські власники елітних авто сплатили до місцевих бюджетів 1,1 млн грн транспортного податку.

Найбільшу суму надходжень – понад 500 тис. грн – перераховано до бюджету міста Луцька, повідомили в ГУ ДПС у Волинській області.

Транспортний податок входить до складу податку на майно. Власники елітних транспортних засобів мають обов’язок не лише сплачувати транспортний податок. Усім, хто придбав дорогі автомобілі за доходи без належної сплати ПДФО, до 1 вересня 2022 року запропоновано скористатися одноразовим добровільним декларуванням активів, нагадують податківці.

Сплативши збір після подання одноразової добровільної декларації такі особи звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

Читати ще: Від власників елітних автівок бюджет Луцька отримав майже 450 тисяч гривень

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати на тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10:00 до 12:00.

До слова, ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік за кожен легковий автомобіль.

«Отож, якщо ви власник легкового автомобіля, з року випуску якого минуло не більше 5 років (включно) та середньоринкова вартість якого становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (в 2022 році – 2,43 млн грн), варто подбати про сплату транспортного податку», – акцентують волинські податківці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus