USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

На Волині водію Toyota Rav 4 не вдалося відмазатися на суді за п’яне водіння: його позбавили прав та оштрафували

12 Листопада 2023 21:26
На Волині за п’яне водіння судили водія позашляховика, який не вперше попадається в такому стані за кермом. Сам керманич на суд не з’явився, а його адвокат заперечував вину підзахисного. Маневицький районний суд все ж ухвалив постанову, відповідно до якої оштрафував правопорушника на 34 тисячі гривень та на три роки позбавив водійського посвідчення.

З матеріалів справи відомо, що минулого року ввечері 18 листопада водій Toyota Rav 4 Євген Н. рухався вулицею Незалежності в селищі Маневичі, маючи ознаки алкогольного сп’яніння. Від огляду керманич позашляховика відмовився.

Євгена Н. неодноразово викликали на судові засідання, однак той так і не прибув. Натомість його захисник Кучер А. А. в судовому засіданні повідомив, що Євген Н. вину не визнає, також він заперечує, що керував авто у стані алкогольного сп’яніння. Адвокат вважав, що в діях його підзахисного відсутній склад правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, а тому просив закрити провадження.

Читати ще: Не мав прав, скоїв ДТП та випив після втечі: на Волині судили водія за 4 адмінправопорушення

Однак після дослідження доказів вважав суд ухвалив, що вина Євгена Н. повністю доведена. Зокрема, на відеозаписі з місця події помітно, що Євген Н. був на місці водія в автомобілі Toyota Rav 4, який стояв на перехресті з увімкненими фарами та працюючим двигуном.

Перед цим водій іншого авто повідомив полісменів, що автомобілем Toyota Rav 4 керує особа, яка, ймовірно, перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Заявник зауважив, що своїми діями водій Toyota створив аварійну ситуацію – виїхав на його смугу руху.

Також з відеозапису встановили, що на вимогу працівника поліції пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі Євген Н. відмовився, хоча був повідомлений про наслідки відмови. Водій не заявляв, що автомобілем керував не він, а інша особа. Інших осіб біля автомобіля не було.

Оскільки Євген Н. вдруге за рік попався п’яним за кермом, суд оштрафував його на 34 тисячі гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки, без оплатного вилучення транспортного засобу.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus