USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині водій маршрутки облаяв і мало не висадив посеред лісу пасажирів

7 Червня 2016 11:23
Окрім техогляду транспортних засобів перевізників ще необхідно ретельно перевіряти стан здоров’я водіїв, особливо щодо можливих психологічних розладів. Предметом для такої критики роботи директора департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Івана Мирки став прикрий інцидент, який трапився з пасажирами громадського транспорту та водієм.

Суть інциденту на своїй сторінці у мережі описав Віктор Смолярчук, мешканець села Чевель.

З його слів, пасажири, які сідають в громадський транспорт, можуть почути на свою адресу нецензурну лайку, а то й взагалі їх можуть висадити з автобуса.

Так, у суботу, 4 червня, мешканка Старої Вижівки Валентина Беценко, зі своєю дочкою Світланою, на зупинці при виїзді з райцентру сіли в автобус сполученням «Ковель – Ратне» (перевізник Воробець, відправлення з Старої Вижівки о 8.15 ), щоб доїхати до зупинки села Чевель.

«На свою біду пані не мали з собою дрібних грошей, а лише купюру у 200 гривень. Це дуже розлютило водія Анатолія Балачука, який почав кричати на пані Валентину, що та спеціально дає двохсотку, щоб не платити за проїзд і нехай міняє де хоче. Валентина зауважила водієві, що вона хоч і не багачка, але заради шістьох гривень (вартість проїзду за двох осіб від Вижви до Чевеля) ніколи не стала б вдаватись до такого виду «економії», а давати решту з оплати це є обов’язок водія, відповідно він і має дбати, щоб у нього була розмінна готівка. В цей час одна з пасажирок розміняла 200 гривень, але водій не заспокоївся і почав ображати Валентину, та Світлану, яка словесно заступилась за матір», - пише Віктор Смолярчук.

З його слів, те, що донька заступилася за матір, ще більше розлютило водія.

«Анатолій Балачук почав матюкатись, при цьому висловившись, що всі чевлюки (жителі села Чевель, куди прямували вказані пасажири) йо.нуті та п’яниці, з ними завжди одні проблеми. Валентина зауважила, що вона взагалі не вживає алкоголь і за яким правом він ображає її та жителів села, та сказала, що поскаржиться в райдержадміністрацію на такі дії. Тоді водій зупинив автобус посеред лісу й почав в грубій формі з застосуванням нецензурних слів вимагати від жінок, щоб ті забирались з салону і що вони йому на «х... солі насиплять» своїми скаргами. Жінки не захотіли виходити і водій все ж рушив далі...», - йдеться у дописі.

Зі слів дописувача, його обурило й те, що жодна інша особа – пасажири маршрутки – не заступилася за жінок.

«Що цікаво, ніхто з інших пасажирів не заступився за жінок, а навпаки, просили не нервувати водія, бо в нього шкідлива робота і нехай подякують, що везе. На мою думку, ця психологія боязні хамів – продавців, водіїв, офіціантів закладена в полішуків ще з радянських часів, коли обслуговуючий персонал ставив себе вище за інших людей. Продавець міг відкрити магазин, коли йому заманеться, так само влаштувавши собі санітарну тригодинку, або й взагалі не вийти на роботу, водій напівпорожнього автобуса міг проїхати повз пасажирів на зупинці, листоноша носити газети один раз на тиждень, а за принесену пенсію вимагати гонорар... Прикро, що людська гідність і зараз часто ставиться нижче сякого – такого «комфорту».

Пане Іване Мирка, прошу вважати мій допис скаргою на дії водія автобуса «Ковель – Ратне», жителя села Дубечне Старовижівського району Анатолія Балачука (перевізник Воробець) і розібрати скаргу по суті», - написав Віктор Смолярчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Семен Показати IP 7 Червня 2016 11:31
Кто а армии служил. Одного узбека зацепи - тут же сотня привалит на разборки. Нашего узбеки бют, остальные украинцы стоят и смотрят. Менталитет.
33 до Семен Показати IP 7 Червня 2016 16:53
"Нашего узбеки бьют" - ну якщо били "вашего", ще й за діло, то правильно українці не втручались)).
Марія Василівна Показати IP 7 Червня 2016 11:32
Прикро, що людська гідність зараз часто ставиться нижче сякого – такого «комфорту».Пане Іване Мирка негайно звільніть цьго хама водія Анатолія Балачука ! А перевізник Воробець нехай публічно вибачиться перед людиною !
Бе Показати IP 7 Червня 2016 11:44
Розумію водія. Маючи виручку 200 гривневими купюрами, нічого не вкрадеш. Не буде ж водій, здаючи виручку хазяїну, просити "здачу"
Анатоль_ Показати IP 7 Червня 2016 11:47
Іде війна. Треба людям терпіти, бо усім зараз сутужно жити!
лучанка Показати IP 7 Червня 2016 11:55
Пане Мирка, наведіть порядок! Поступіть принципово й іншому буде зась! А події, описані у статті, передані дуже точно й відображають стан речей по всій Волині та Україні! Нажаль.
кав Показати IP 7 Червня 2016 12:18
забрати ліцензію
гав до кав Показати IP 7 Червня 2016 14:29
Ти її давав.
свідок Показати IP 7 Червня 2016 12:23
ще один інцидент стався зі мною в цю неділю. На зупинці Жабка не зупинився водій пустої маршрутки Ківерці - Луцьк 107, так як на зупинці стояло троє дорослих, включаючи вагітну жінку, одна дитина 5 років та малюк в колясці. В руках було дві сумки. Водій оцінив ситуацію, що погрузка в автобус не буде легкою, дав на газ і прошмигнув повз. Зауважу, що маршрутка була напівпуста, на вулиці спекотно, і також пасажири жодним чином не зреагували на таку поведінку горе водія. Як боротись з такими водіями? Чому вони собі дозволяють ігнорувати пасажирів на зупинках? Це питання дуже актуальне!!!
свідок 2 до свідок Показати IP 7 Червня 2016 20:23
став свідком інциденту. автобус належить перевізнику ВАРШАВІ В.М. такий у нього бізнес.
Маша Показати IP 7 Червня 2016 12:56
тема дуже актуальна: прямуючи з с.Піддубці да Гаразджі в неділю 5 червня зупинили автобус Рівне - Луцьк - передаю гроші до Гаразджі - відповідь водія : Я там не зупиняюсь! Питання для чого зупинився ? Вийшли. Іде наступний автобус.зупиняю і знову передаю гроші - водій : чому не сіли в попередній? - пояснила що він на потрібній зупинці не зупиняється.відповідь водія - Я теж не зупиняюсь . Знову виникає питання : для чого зупинився на зупинці ? І для чого призначені рейсові автобуси? Поясніть можливо я чогось не розумію.
З. Показати IP 7 Червня 2016 13:13
Точно так, як описано в статті поступає водій маршрутки №103 Луцьк-Прилуцьке (Сапогів). Може взагалі не виїхати у вихідні (неділя) та святкові дні. А в Луцьку є парафіяни Прилуцької Христительської церкви, на цвинтарі поховані родичі. Чи не карати ( або замінити іншими) таких горе-водіїв. Українці знущаються з українців, прикро, що й з людей похилого віку. Коли нами обрана влада зглянеться на нас?!
Н. Показати IP 7 Червня 2016 13:17
Погано працюють водії маршруток 107 і 103 Луцьк - Ківерці, та Луцьк-Прилуцьке ( Сапогів). Не зупиняються на зупинках, де чекають пасажири. Грубіянять, погрожують "висадити" в дорозі людей похилого віку, не здійснюють рейсів у свята, вихідні, хоч в Луцьку мешкають половина села Прилуцька і там є їхні родичі та вони є парафіянами Прилуцької церкви. Треба прийняти певні заходи, щоб налагодити ввічливе і справедливе перевезення людей на цих маршрутах.
Лучанин Показати IP 7 Червня 2016 15:01
"... закладена в полішуків ще з радянських часів, коли ..." - закладена, але в генах, а того що після "коли" описано, принаймні в Луцьку, в ті вам кляті радяньські часи не було. Так, магазини було що на декілька годин на переоблік закривали, але іншого я не замічав. А транспорт тоді взагалі чудово ходив і якщо водій щось подібне вичворить, то можна було поскаржитись і дійсно приймалися міри. Те що ви описали, навпаки, тільки зараз з'явилося і з кожним днем більшає. Кожен сам за себе, кожен вважає що він розумніший за іншого, кожен вважає що він має право судити іншого і вказувати кожному як жити при тому що сам повний нездара. Ви звикли слухати з екранів телевізорів що наш народ самий розумний і зовсім забули що таке розум, який є набутим, а не вродженим. З цього і маємо всі проблеми. А не заступаємось за інших тому, що жаба не дозволяє ділитися, навіть словом.
Рома Показати IP 7 Червня 2016 17:57
Взагалі слід, щоб всі пільговики платили, а тоді із зібраними квитками йшли у відповідні служби і ті їм повертали кошти. Кому 100%, кому 50%, в кого яка пільга. Тоді і порядок буде, і охайні автобуси.
РОМА2 до Рома Показати IP 9 Червня 2016 10:19
А В АВТОБУСИ КАСОВІ АПАРАТИ ТАК ЯК В ПОЛЬЩІ І ЗА ТРИ ПОРУШЕННЯ РОЗІРВАТИ ДОГОВІР ТА ПРИЗНАЧИТИ НОВОГО ПЕРЕВІЗНИКА
ТТ Показати IP 7 Червня 2016 20:30
Дуже погано працюють водії маршрутки Еталон синього кольору Луцьк - Прилуцьке ( Сапогів). Не зупиняються на зупинках, де чекають пасажири, коли вони є візуально пенсійного віку, або очевидні пільговики. Часто не користуюсь, але водій синього Еталона вже дістав, грубіян, погрожує зриває рейси у вихідні.
1111 до ТТ Показати IP 9 Червня 2016 10:23
ПИШІТЬ ЗАМОВНИКУ ПЕРЕВЕЗЕНЬ ВОЛИНСЬКІЙ ОДА ХАЙ РОЗРИВАЮТЬ ДОГОВІР НА ПЕРЕВЕЗЕННЯ
Ььь Показати IP 8 Червня 2016 00:51
Так само зривають рейси водії маршрутки 212а Луцьк-Боратин, В понеділок взагалі вирішили собі не їздити по графіку, бо ніби ринок не працює і ніхто не їздить маршруткою, а останній рейс з Луйька о 19.30, а далі добиратись мусиш як зоч
до ТТ Показати IP 8 Червня 2016 08:04
криша хороша через те що хочуть те й роблять цим прилуцьким водіям море по коліна
СКС до до ТТ Показати IP 8 Червня 2016 16:55
знаю, зруб стоїть у ківерцях коля лісу
Анонім Показати IP 8 Червня 2016 09:43
То це в "поліщуків" такий менталітет? А в Луцьку і навколо живуть одні о)(уєнно горді "аристократи"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus