USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На Волині водою користуються без дозволів

27 Червня 2014 11:52
Надання послуг питного водопостачання на Волині часто відбувається всупереч законодавству, кажуть у обласній прокуратурі. Комунальні підприємства та відповідні місцеві ради області водозабір та постачання води населенню здійснюють без дозвільних документів, або з порушенням встановлених правил.

Такі послуги надаються без отримання ліцензії, без дозволів на спецводокористування на використання надр, або й без створення комунальних підприємств.

Про це стало відомо під час міжвідомої наради в прокуратурі області вчора, 26 червня.

Прокурор області Анатолій Коцура розповів, що водозабірними свердловинами без дозволів користувалися у Володимир-Волинському, Горохівському, Камінь-Каширському, Рожищенському, Старовижівському, Любешівському, Іваничівському, Ратнівському, Шацькому та Любомльському районах.

Ковельське УВКГ «Ковельводоканал», комунальне підприємство «Нововолинськводоканал», ПАТ «Ковельмолоко», ПАТ «Рожищенський сирзавод» проводили забір та використання підземних прісних вод без спеціальних дозволів.

Сільськогосподарське товариство «Зоря» впродовж двох років без дозволу на спецводокористування видобуло 204 метри кубічних підземних вод. На вимогу прокурора підприємство відшкодувало збитки державі в сумі 11 тисяч гривень.

Невирішена проблема в області з покинутими свердловинами. Їх консервацію ніхто не проводить. А це - пряма загроза забрудненню водоносних горизонтів, поширенню хвороб серед населення.

А ось в екологічній інспекції інформація щодо наявних в області покинутих артезіанських свердловин, каже прокурор, - відсутня. Державний контроль щодо таких об’єктів не здійснюється.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
АСЯ Показати IP 27 Червня 2014 12:08
ЗВІДКИ ТАКІ ЦИФРИ .
Анонім Показати IP 27 Червня 2014 13:49
А,що вже на своїй земля викопати колодюязя не можна треба питати в держави, це що держава-це бандитськн кодло- це воду дав Бог безоплатно всім і їм також, а нам рабам платити потрібно.а НЕ ВДАВЛЯТЬ НЕЛЮДИ
до прокурорів Показати IP 27 Червня 2014 14:27
Коли вже у вас таки заберуть ті повноваження пхати носа куди не треба і заставлять займатися дійсно важливими справами?А то як приходиться розслідувати справу де пахне криміналом ,то треба багато часу, експертиз і в кінцевому результаті винні так і залишаються непокараними . Які держслужбовці беруть, і всі про це знають, до них у вас нема зауважень, а ті які ходять на роботу за 1000-1500, то на них можна робити показники, притягнути до відповідальності і відзвітувати - роботу проведено.
123 до до прокурорів Показати IP 27 Червня 2014 14:53
100 %
1111 Показати IP 27 Червня 2014 23:03
найактуальніше питання сьогодення - дармоїди.
Андрій Показати IP 11 Травня 2020 19:58
За Конституцією надра належать народу України.Майже 54 гривні за 1 кубометр виходить ! Можливо Боржомі в колодязях та свердловинах волинян ?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus