USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Нового головного міліціонера на Волині обрали конкурсом?

6 Квітня 2014 17:43
Першою областю в Україні, де громадськість ініціювала конкурс на заміщення посади начальника УМВС, стала Волинь.

Про це йшлося під час Народного віча «Нова влада – нові люди», що відбулося 6 квітня на Театральному майдані у Луцьку.

Заступник керівника штабу Самооборони Майдану Волині Богдан Климчук розповів, що віче проводять, перш за все, тому, що перемоги революції наразі немає – систему не змінили, хабарники продовжують брати хабарі.

Він зазначив, що, вигравши бій на Майдані, ми поки не виграли бій з корупційною системою. Активіст наголосив, що співвідношення «влада-громада» повинно змінюватися на «громада-влада», саме громада повинна диктувати владі, кого вона хоче бачити очільником МВС, СБУ, прокуратури. Він зазначив, що під громадою має на увазі не Самооборону, Правий сектор та Автомайдан, а кожну людину з Майдану, міста, області.



«Певні київські політики та місцеві олігархи намагалися нам протиснути на посаду начальника УМВС пана Швидкого. Оскільки громада висловила недовіру цій особі, Волинь стала першою областю в Україні, яка ініціювала через люстраційний комітет Єгора Соболєва конкурс на заміщення посади начальника УМВС. Ми стали першими, хто ініціював процес обговорення громадою тих, кого громада хотіла б бачити на посаді. Ми ініціювали декілька слухань, по кандидатах була оголошена резолюція, яку передали у Київ», – повідомив Богдан Климчук.



З його слів, у Києві не зовсім володіють інформацією щодо того, що відбувається на Волині. Так, певні політики досі лякають Правим сектором та Самообороною, як хлопцями, які досі ходять з автоматами та намагаються «вишвирнути чемного та найкращого пана Швидкого». Так, з його слів, Віктор Швидкий «сам розповідав про те, що він на Волині розпочав Самооборону, що 500 його доблесних воїнів забезпечували порядок, а громадські слухання проводив виключно Правий сектор».

Богдан Климчук назвав те, що до думки волинської громади прислухалися у Києві, перемогою громади і висловив сподівання, що призначення на посаду Петра Шпиги, який пройшов громадське обговорення, відбудеться найближчим часом. Активіст повідомив, що громадськість у районах області також закликатимуть долучатися до обговорення кандидатур на посаду головного міліціонера міста району. Цей процес, з його слів, повинен бути максимально демократичним. Насамкінець, Богдан Климчук наголосив, що «ми усі несемо відповідальність за результати роботи Петра Шпиги, а якщо далі не продовжимо боротися із корупційною системою, значить Небесна Сотня полягла даремно».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Лучанин Показати IP 6 Квітня 2014 17:55
Майдан та його віче - це ще не громада, це просто самозванці, часто бандитського спрямування, як в Луцьку. Це перше означення відсутності законно обраної влади. Свавілля веде до розвалу держави, в Луцьку самозванці під одними прапорами і гаслами, в Донецьку - під протилежними. Нова біда для України та народу!
Сусід до Лучанин Показати IP 6 Квітня 2014 20:32
Саме бридко те, що всі ці активісту Луцька не мають жодного відношення до майдану, який був у Києві, жоден з цих активістів-самозванців, жодного дня не були на Київському майдані. Бидлота та гопстопники наші Луцькі активісти.
Лучанин Показати IP 6 Квітня 2014 17:55
Майдан та його віче - це ще не громада, це просто самозванці, часто бандитського спрямування, як в Луцьку. Це перше означення відсутності законно обраної влади. Свавілля веде до розвалу держави, в Луцьку самозванці під одними прапорами і гаслами, в Донецьку - під протилежними. Нова біда для України та народу!
ти ткий мандела Показати IP 6 Квітня 2014 17:59
і шо Ви шановні вибрали ? а хто буде відповідати саме більше за півроку - у вас в підрозділах працюють фахові люди які розбираються як в економічних так і кримінальних злочинах а роботи непочатий край а петро крім дам легкой поведінки які забули проснутися в готелі бильше нікого незловив-правда сбу підкинула пару справ де він коментував по телебаченню : - люди і більше знають чим це все закінчиться але ви взялися на вас і буде відповідальність бо люди будуть вимагати роботи конкрено-сьогодні і публично
громада Показати IP 6 Квітня 2014 18:19
А яким конкурсом Пустовіта призначали?:) На Віче його!!!
єва Показати IP 6 Квітня 2014 20:01
Як ви задрали вже зі своім майданом !
ЦЕ Показати IP 6 Квітня 2014 20:42
ОЛУХИ в камуфляжі,а не громада вибрали головного міліціянта області!Чують,що запахло жареним.Потрібний "спаситель".
витер Показати IP 6 Квітня 2014 21:35
в правом сектори рулять колишни братани
Денис Показати IP 6 Квітня 2014 22:41
Як Ви вже всіх задрали... Ще місяць-два і вас будутиь називати гоблінами. По причині : митникип які почали красти в 90-х крадуть по сьогоднішній день будучи при владі... Прикордонники -дебіли як крадуть так і крадуть... Папироси як возили в Польшу так і возять, як кидали через Буг так і кидають... Любомльська прокуратура як кришувала так і кришує... В Шацьку - землю біля Світязя як дерибанили так і дерибанять ( тримаючи дуже хворого голову Шацької селищної ради), з хворої людини менше питають, недай Бог щось немає з кого спитати... В Любомлі Пікульський як бу3в "смотрящим" так і залишився... Микитюк Роман ( нач. митниці колишній - Турійський) накравши як керував так і керує, як літав літаком так і літає, перекидаючи папироси в Польшу... В Шацьку працівники адміністрації що працювали при януковичу і зараз залишилися ті ж самі. Врешті решт а що тут помінялося, ніяк не можемо зрозуміти... Хто крав той і буде красти. Знайдуть два- три козли "відпущенія" і на цьому все залишиться... Невже за це гинули наші ГЕРОЇ..?
3 Показати IP 7 Квітня 2014 00:38
люстрация для них=кастрация
Оригіна до 3 Показати IP 7 Квітня 2014 09:25
Революція євромайдану, це кастрація для народу, а для "них",- ну максимум схуднення, яке навть корисне для здоров"! ДОКИ БАГАТИЙ СХУДНЕ, ТО БІДНИЙ СДОХНЕ. Задумайтесь!
Анонім Показати IP 7 Квітня 2014 09:26
чого в шацку досі не розігнали це зміїне кубло що земелькі біля озера пообіцяли
питання Показати IP 7 Квітня 2014 11:28
Скільки часу ще будуть совгатися Луцьком ці ряжені дебіли? В країні війна, вони мобілізовані, чи не мають в що одягнутися? Скільки вже можна гратися у мілітаризацію, клоуни безхвості, пора працювати і працювати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus