USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині впроваджують заходи безпеки від сибірської виразки у тварин

30 Січня 2018 13:17
Масові щеплення від сибірки серед сільськогосподарських тварин проводять на Волині. Процедурою вже охопили більше 130 тисяч тварин.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин та колегії департаменту АПК Волинської ОДА 30 січня.

Зі слів начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Анатолія Тимофіюка, цього року в Україні виявили 2 трупи овець, в яких встановили діагноз сибірка. Хворі тварини були в Сумській області.

«На даний час наша область благополучна щодо даного захворювання й інфекцій не виявлено. Задля убезпечення від цієї недуги в майбутньому проводимо щеплення. Станом на 01.01.2018 року здійснено 134222 щеплення проти сибірки. З них великої рогатої худоби -125008 голів, дрібної рогатої худоби - 9667 тварин, коней - 37456 особин. Надалі плануємо працювати, аби забезпечити стовідсоткове охоплення щепленнями проти сибірки великої рогатої худоби, коней, дрібної рогатої худоби у першу чергу тих, що випасаються», - інформував Тимофіюк.

Також під час виступу посадовець доповів, що поблизу кордонів Волинської області зафіксували захворювання свиней на африканську чуму. Інфікованих тварин виявили в Рівненській області та Польщі за 8 кілометрів від Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus