USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині вшанували пам’ять загиблого Героя Ігоря Сливки

12 Грудня 2015 23:05
Панахида за загиблим рік тому на сході бійцем полку «Азов» Ігорем Сливкою («Тихим») відбулася у Горохові. Вшанувати пам’ять Героя прийшли його побратими та небайдужі горохівчани. Про це повідомляє Волинське Агентство Розслідувань.

Панахида за загиблим відбулася 12 грудня у Свято-Миколаївсьокому храмі.

На могилі Героя відслужили службу. Козаки із Козацького Стрілецького Братства вистрелили з гармати, щоб віддати шану воїну.

Вдова Тетяна не стримувала сліз – каже, що день, коли загнув чоловік, перевернув усе в житті з ніг на голову.

«Я втратила найважливішу людину, яка була в моєму житті. Коли не стало брата, Ігор замінив мені брата, коли не стало тата, Ігор замінив мені тата. Так сталося, що він пішов, але пішов воїном. Він свідомо зробив усе, щоб ми у нашій країні жили спокійно», – сказала дружина.

Жінка подякувала бійцям за те, що не забувають про їхню родину.

Побратими пригадують «Тихого» як дуже добру і відкриту людину, яка завжди піклувалася про інших.

«Я коли його згадую, то мені не вистачає емоцій. Це людина, яка випромінювала позитив, людина, яка вміла зарядити енергією, дуже глибока людина. Він для мене брат», – розповів боєць «Азову» Олексій Буторін.

Він пригадав, що Сливка любив говорити про синів та планувати майбутнє – розповідав побратимам про те, як після війни буде їздити з синами на риболовлю.

«Одного разу поблизу Новоселівки нас «поливали» з артилерії, а він сидів і дивився на небо. Я йому кажу: чому ти дивишся? Чогось звідти чекаєш? А він відповів – ні, просто небо дуже гарне. Все так погано не буде, війна колись закінчиться», – додав азовець.

Боєць також пригадує, як Сливка врятував побратимів відчайдушним вчинком.

«Це було десь за два тижні до того, коли він загинув. Нас обстрілювали, вогонь уже перевели на нас і він схопив АГС, обійшов штольню і просто з рук з гранатомета зруйнував вогневу позицію ворога. А до нас лишалося ще з 10 метрів, а нам подітися не було куди, бо ми були у ямі. А він якось зробив це. Сам. Я можу розповідати про це вічно, бо я маю можливість говорити тільки завдяки «Тихому» – якби не він, нас би «поклали». Чоловік пішов, але залишив багато подвигів», – додає Олексій Буторін.

Бійці кажуть, що таких людей, як «Тихий», дуже мало.

«Справжній чоловік. Еталон чоловіка», – змахують скупу сльозу.

«Можливо, там він більше потрібен, ніж тут. Буває, що в бою куля свистить дуже близько від тебе і ти думаєш, чому не загинув. Я вірю в те, що наші брати, які загинули, рятують нас там. Може для цього вони йдуть. Для мене він живий», – підсумував Буторін.

Після панахиди присутні поклали квіти до могили Героя, заспівали гімн та вшанували пам’ять Героя Ігоря Сливки вигуками «Слава! Слава! Слава!».

Нагадаємо, Ігор «Тихий» Сливка був бійцем полку «Азову». Загинув 12 грудня 2014 року, підірвавшись на фугасі поблизу Павлополя Донецької області. У чоловіка залишилися дружина та двоє синів.

Указом Президента України № 213/2015 від 9 квітня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіонализм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
н/х той майдан Показати IP 13 Грудня 2015 03:54
коментарiв нема.,шкода батька i чоловiка,особливо шкода дiтей,а дальше iсторiя всiх розсудить!?
Ая Показати IP 13 Грудня 2015 06:04
Вічная память синові України!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus