USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині вшанували пам'ять жертв голокосту

31 Серпня 2018 17:09
Щороку на Волині, поблизу села П’ятидні, Устилузької ОТГ на території меморіального комплексу жертвам голокосту відбуваються заходи вшанування пам’яті розстріляних євреїв у гето протягом 1942-1943 років.

Цьогоріч на території комплексу зібралося понад два десятки людей, аби помолитися за загиблих, повідомляє Буг.

Додамо, що в роки нациської репресії у Володимирі-Волинському було розстріляно близько 25 тисяч євреїв. На території меморіального комплексу знаходиться три братні могили, де відбувалися основні розстріли. Як неодноразово наголошував голова єврейської громади Володимир Музиченко, могил на території комплексу набагато більше.

Після коротких промов, присутні запалили шість лампадок біля пам’ятного знаку, а також поклали по каміньчику та квіти. Далі Володимир Музиченко запропонував пройти до однієї з братніх могил, де на івриті прочитали молитву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus