USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині вшанували загиблого «кіборга»

16 Січня 2019 15:19
Про це йдеться на сайті Нововолинської міської ради.

Нагадаємо, оборона цього об’єкта тривала 242 дні: з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року. Вона стала символом незламності духу та мужності українських військових, яких за героїчне протистояння ворогу стали називати "кіборгами", - йдеться на сайті Нововолинської міської ради.

Командир 3-го відділення 1-го аеромобільно-десантного батальйону Вадим Демчук з Волині загинув на території Донецького аеропорту.

«Із 13 на 14 січня 2015 року Вадим разом із 19 десантниками прорвався на територію Донецького аеропорту. Бійці тримали оборону до 20 січня. Того дня новий термінал був вщент зруйнований вибухами, майже всі захисники загинули… Сину виповнилося 39 років» - розповідає батько нововолинського «кіборга» Володимир Іванович.

За свій подвиг Вадим Демчук удостоєний багатьох високих відзнак, у тому числі й «Народного Героя України».

На його честь у міській гімназії та у вищому професійному училищі, де навчався Герой, встановлені меморіальні дошки.

Як повідомлялося раніше, 16 січня з ініціативи самих «кіборгів», які пройшли через 242-денне пекло, відзначається День захисників ДАПу та вшановується пам’ять загиблих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus