USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині виборці «голосували», насправді перебуваючи на заробітках

9 Липня 2019 22:46
На Волині виборці брали участь у голосуванні, при цьому на момент виборів перебуваючи на заробітках за кордоном.

Про це під час брифінгу керівництва Головного управління Національної поліції в області щодо забезпечення законності та публічної безпеки під час проведення позачергових парламентських виборів сьогодні, 9 липня, повідомив заступник начальнику відділу слідчого управління ГУНП у Волинській області Іван Поторась.

Він зауважив, що під час місцевих виборів у ОТГ на Волині у 2018 році правоохоронці зафіксували випадки, коли люди на момент виборів знаходились на заробітках, але якимось чином голосували.

«Щодо голови ДВК у одному з районів Волині завели кримінальну справу за статтею 158-2 статті КУ. За станом на сьогодні її розглядають у суді. Тому на майбутнє хотів би застерегти голів комісій і членів ДВК від такого необдуманого кроку», – наголосив правоохоронець.

Також він зазначив, що під час минулих виборів Президента були зафіксовані порушення закону, коли голови виборчих комісій неправильно оформлювали протоколи щодо виплати заробітної плати членам ДВК.

«Це державний бюджет і не можна допускати, аби його безкарно розкрадали», – зазначив Іван Поторась.

Разом із тим він зауважив, що, власне, під час самих виборів президента, волинські правоохоронці жодного кримінального правопорушення впродовж виборчого процесу не зареєстрували.

«Але це не означає, що ми їх не виявляємо взагалі, зокрема, часто такого роду правопорушення ми виявляємо уже після закінчення виборів», – додав Іван Поторась.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що волинські поліцейські готуються до можливих псевдозамінувань територіальних виборчих округів та дільниць. Разом із тим на сайті йшлося про те, що згідно із наказом Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, за тиждень до дострокових парламентських виборів усі підрозділи МВС переведуть в посилений режим ведення служби. Також усіх без винятку працівників поліції 15 липня відкличуть із відпусток.

Також на сайті йшлося про те, що на території Волинської області не було зафіксовано масових порушень передвиборчого процесу, утім низка політичних сил та «мажоритарників» таки порушили закон. Серед них – представники від партії «Європейська солідарність» та «Українська стратегія Гройсмана» та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Липня 2019 10:26
Проконтролюйте цей момент на ГАЛИЧИНІ по хуторах....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus