USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині викрили підпільний горілчаний цех

31 Грудня 2013 15:17
Декілька місяців двоє лучан займалися виготовленням підпільної горілки відомих виробників, повідомили у прес-службі волинської міліції.

Звичайний спирт мешканці обласного центру розводили та розливали у пляшки, а після цього клеїли етикетки та акцизні марки. Працювали так, щоби потенційний покупець не міг відрізнити підробку від оригіналу.

Правоохоронці встановили, що незаконною діяльністю займалося подружжя. Чоловік із дружиною вирішили такою незаконною діяльністю поповнити свій сімейний бюджет.
Вони орендували для бізнесу будинок у одному із сіл Ківерцівського району. А під час досудового розслідування встановили, що подібний підпільних горілчаний цех «підприємці» тримали ще й на території Луцького району.

Своєю діяльністю займалися в основному вночі, щоби ніхто із сусідів не знав, чим вони заробляють на життя.

«Під час обшуку в будинку виявили все необхідне для роботи: бочки зі спиртом, спиртометри, пусті пляшки, фільтр та насос, каністри із різними рідинами, пристрій для миття пляшок, етикетки відомих виробників, підроблені акцизні марки та фен для їхнього висушування уже на пляшці», – розповів заступник начальника УМВС України у Волинській області полковник міліції Анатолій Щадило.
Спільники розводили спирт із дистильованою водою, додавали оцтову кислоту і цукор та розливали по пляшках ємністю 0,5 літра. В результаті із 200 літрів етилового спирту виходило понад 500 літрів готової горілки.
Тож працівники міліції вилучили із незаконного обігу 532 пляшки із готовою для продажу продукцією, 321 – без наклеєних етикеток і більше 2000 підроблених марок акцизного збору: «Таким чином працівники міліції, вилучивши сурогатний товар, вберегли здоров’я і життя наших громадян», – відзначив Анатолій Щадило. Він також додав, що розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та частиною 2 статті 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України. Триває слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Михайло Показати IP 31 Грудня 2013 15:49
Скільки таких цехів ще не виявлено!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus