USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині вирощують корів новим незвичним способом

11 Травня 2018 10:15
Незвичний спосіб вирощування корів подарував можливості волинській громаді. Тварин не прив’язують і селять у максимально природні умови.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Можливості для економічного розвитку з’явилися у Поворській ОТГ Ковельського району із приходом інвестора. Так, на одному з волинських підприємств вирощують м’ясні породи корів, причому худобу випасають так званим безприв’язним способом – тварини цілорічно пасуться в полі, ночуючи при цьому в польових кошарах.



Безприв’язний спосіб – найпоширеніший спосіб утримання худоби в США і Європі. У США так утримують 85 % великої рогатої худоби (ВРХ - ред). Фахівці вважають, що безприв'язне утримання ВРХ зменшує трудовитрати, підвищує потенціал продуктивності тварин завдяки тому, що їх селять у максимально природні умови. Сьогодні у європейських країнах безприв'язне утримання ВРХ на підстилці є обов'язковою умовою, щоб отримати сертифікат екологічно чистої продукції.



На підприємстві уже працює 15 осіб із Поворської ОТГ, причому вони оформлені офіційно, тобто, податки йдуть в громаду. Пастух, приміром, отримує 4500 гривень та премії за надбавки у вазі худоби тощо.



Тварини випасаються на територіях із так званим самосівом, худоба охоче їсть траву та дрібні гілки кущів.



До того ж підприємство потурбувалося не лише про працевлаштування жителів громади. Воно виділяє кошти на місцеві соціальні проекти - прибирання кладовища, підтримку місцевої футбольної команди.

На Волині безприв’язним способом вирощують кілька порід, наприклад, волинську м’ясну.

Радники Волинського ЦРМС під час відвідин Поворської ОТГ побували на місці випасу одного із стад, на власні очі побачили безприв’язний спосіб утримання тварин, кошари та кормушки і поспілкувалися із пастухом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus