USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Вироби із соломи волинської майстрині - у приватних колекціях по усьому світу

20 Листопада 2015 10:03
Вона любить дарувати свої роботи і її вироби зустрічаються у приватних колекція по усьому світу. Настінні прикраси, композиції, аплікації, скульптура. І все це із соломи створила вмілими руками Марія Гаращенко. Виставку своїх робіт «З любов'ю до людей» майстриня представляє у галереї мистецтв культурно-просвітницького центру, ‒ повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

Жінка впродовж багатьох років захоплюється соломоплетінням. Два десятиліття тому вона одна із перших на Волині започаткувала гурток «Золота соломинка», який діє у нашому місті при Палаці учнівської молоді.

Понад сто діток щороку приходять до Марії Максимівни, аби пізнати ази цього виду народної творчості. Як розповідає сама пані Марія, це досить непростий і довготривалий процес. Адже потрібно влітку зібрати якісну солому, правильно її висушити, підготувати до роботи. Плетіння вимагає вправності рук і немало часу та і з дітьми працювати непросто.

Про персональну виставку майстриня мріяла давно. І врешті задумане вдалося реалізувати.

Заступник міського голови Ігор Прокопів подякував Марії Максимівні за багаторічну працю, за те, що вона свої знання передає юним ковельчанам, бере активну участь у міських виставках, ярмарках.

За плідну творчу діяльність, популяризацію народного ремесла, художню майстерність, вагомий особистий внесок у культурно-мистецьке життя міста та з нагоди відкриття персональної виставки у Ковелі Ігор Ярославович вручив майстрині Подяку міського голови.

Про свою колегу досить тепло відгукнулись освітяни. Зокрема, директор Палацу учнівської молоді Тетяна Середюк пригадала, як розпочинала Марія Максимівна працювати з дітьми.

І сталося це завдяки її дочці, яка розповіла про свою талановиту маму.

Як переповідає Тетяна Володимирівна учасники гуртка разом із своїм наставником неодноразово брали участь у виставках, конкурсах, ставали їх переможцями. Це дуже обдарована і творча майстриня, хороший вчитель.

Роботи вихованців гуртка «Золота соломинка» теж посіли своє місце на виставці. Варто додати, що діти разом із своїм наставником долучаються до благодійних ярмарків на підтримку воїнів АТО.

А ще пані Марія часто дарує свої роботи. Її унікальні вироби зберігаються у приватних колекціях в різних країнах світу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus