USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині відбувся чемпіонат України з веслування на байдарках та каное

29 Червня 2014 09:00
Юнаки та дівчата 1998-2001 років народження брали участь у чемпіонаті України з веслування на байдарках та каное.

Змагання відбулись у Ковелі. З 25 по 28 червня місто гостинно приймало понад 500 спортсменів, тренерів та представників оргкомітету.

На чемпіонат приїхали команди з 19-ти областей України, повідомляє "Телецентр Ковель".

Представники влади та судді на церемонії відкриття змагань побажали учасникам чесної спортивної боротьби, удачі та перемог. "Нам дуже приємно, що вже всьоме місто Ковель приймає чемпіонат України з веслування на байдарках і каное. Нам приємно, що сьогодні тут зібралися найталановитіші, найбільш підготовлені спортсмени. Молодь, кому вже в найближчій перспективі належить захищати спортивну честь України на олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи. Нехай переможе дружба, спорт і мир,", - зауважив у своєму виступі голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

Учасники змагань хвилиною мовчання вшанували пам'ять українських воїнів, які полягли в ході АТО. Незважаючи на складні для України часи, серед команд-учасниць цьогорічної першості були й представники східних та південних областей.

"Школа гребли в Николаеве имеет хорошие традиции, - долучається до розмови заслужений тренер України Віктор Андреєв. - Мы готовились и надеемся на успех здесь в Ковеле. Хотя в таком возрасте выделять кого-то из спортсменов не имеет смысла."

Для більшості хлопців та дівчат такі змагання - перша проба сил. І перші помисли про медалі та успіх.

"В каное я стою уже почти два года. Особых достижений у меня нет, но я упорно тренируюсь и совершенствую свое мастерство. Почему выбрала этот спорт? Просто понравилось, и я решила в дальнейшем связать свою судьбу именно с этим видом спорта...", - розповідає учасниця змагань з міста Одеса Ірина Рудниченко.

Перші комплекти нагород учасники змагань розіграли в заїздах байдарочників та каноїстів на дистанції 1000 метрів. Вольовий спурт на фініші забезпечив "золото" чемпіонату Ярославу Фриюку з Умані.

"Перемога далась дуже складно, - ділиться враженнями Ярослав. - Суперники були достойними, до того ж вони — мої друзі, і ми добре знаємо один одного. Дуже напружена боротьба на дистанції, але я б з задоволенням повторив все ще раз. Займаюсь веслуванням вже шість років. Мій тренер — Володимир Іщенко, я йому дуже вдячний за те, що не шкодує мене на тренуваннях. Звідси й результат на сьогоднішніх змаганнях."

Тренер спортсмена Володимир Іщенко не приховував гарного настрою: "Біг по берегу паралельно з лодками десь від позначки 500 метрів. Таке відчуття, що сам на дистанції, але тоді було б легше! Взагалі — переживаєш, як за себе. Бо це ніби твоє творіння. Колись ти взяв маленьку дитину, яка нічого не знала про веслування і нічого не вміла, а сьогодні Ярослав — чемпіон України. Стільки поту пролито на тренуваннях! Я щасливий, що ми чемпіони!"

У каноїстів на цій же дистанції не було рівних ковельчанину Богдану Чабану. Вихованець заслуженого тренера України Федора Семенюка доволі впевнено виграв фінальний заїзд і поклав першу медаль у командну скарбничку збірної Волині.

"По дистанції було дуже важко йти, суперники насідали. Але я добре підготувався до цих змагань і був впевнений у своїх силах, тому й мав перевагу. Веслуванням я займаюсь вже п'ять років. Багаторазовий чемпіон України, цього року пройшов відбір на юнацьку олімпіаду в Китаї, де буду представляти нашу Україну. А взагалі я мрію про золоту олімпійську медаль в дорослому веслуванні.", - ділиться враженнями чемпіон України 2014 року Богдан Чабан.

За підсумками триденної програми змагань Богдан Чабан виграв уже три "золота" чемпіонату. Загалом в активі волинян на сьогодні 8 золотих, 10 срібних та одна бронзова медалі. І зовсім незначне відставання у залікових балах від трійки лідерів першості в загальнокомандному заліку — веслувальників Одеської, Львівської та Херсонської областей.

Нагадаємо, не так давно волинський веслувальник Андрій Марковський брав участь у Чемпіонаті Європи з веслування на байдарках і каное. На дистанції 26 кілометрів спортсмен посів шосте місце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
илона Показати IP 23 Липня 2014 10:21
справди змагання булы прекрасни я там участвувала

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus