USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині вже готуються до мобілізації

11 Березня 2014 14:48
Попри те, що в Україні досі не оголошено мобілізацію, в області тривають збори військовозобов’язаних.

Про те, як триває мобілізаційний процес на Волині, розповів під час оперативної наради в голови облдержадміністрації, що відбулася 11 березня, обласний військовий комісар Олег Галак.

З його слів, збори продовжили до 20 березня. В зв’язку з тим, що мобілізацію не оголошено, керівники підприємств можуть виділити техніку, але не можуть забезпечити її пальним. Це питання потрібно вирішити найближчим часом. Наразі військовозобов’язані, призвані на збори, працюють у робочому режимі, їх на цьому етапі не забезпечують формою, озброєнням та харчуванням. Вони представлятимуть довідки з підприємств, після чого міноборони оплачуватиме ці збори. Олег Галак повідомив, що проблем з призовниками не виникає, є багато добровольців, існують лише певні проблеми з технікою.

Також Інформаційному агентству Волинські Новини повідомиили, що у зв’язку із проведенням на території України масштабних навчань Збройних Сил України особовий склад визначених вищим командуванням підрозділів посилено тренується на польових навчальних базах. Зокрема, на Волині, Львівщині та в Закарпатті військовослужбовці окремих бригад оперативного командування «Північ» проводять бойове злагодження підрозділів з відпрацюванням елементів вогневої, тактичної, тактико-спеціальної підготовки.

Під час цих заходів до нормального бою приводиться особиста зброя, озброєння та техніка з’єднання. Паралельно технічні спеціалісти підрозділів проводять глибоке тестування усіх вузлів та агрегатів бойових машин та автомобільної техніки. Це дозволить вчасно виявити і ліквідувати ті недоліки, що з’являються під час щоденної експлуатації ОВТ. Також посилено тривають заняття й з вогневої підготовки: військовослужбовці виконують навчальні вправи стрільб зі стрілецької зброї, гранатометів та озброєння бойових машин.

Варто зазначити, що солдати в полі не відчувають браку інформації, адже про події в Україні та світі військовослужбовців інформують щонайменше тричі на день.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
НЕЛУЧАНИН Показати IP 11 Березня 2014 15:15
корисна справа. ще треба було б відпрацювати тактику ведення бою
согласен но до НЕЛУЧАНИН Показати IP 11 Березня 2014 16:35
Кто не занимается своей армией т.е. кормит, тот будет кормить чужую. Все это надо было бы сделать на регулярной основе. Можно было бы пойти по пути той же Швейцарии. Но наши политические ворюги боялись и боятся вооруженного и хорошо обученного народа.
Анонім Показати IP 11 Березня 2014 15:23
Холмогоров Егор ОТКРЫТОЕ ПИСЬМО УКРАИНЦАМ Уважаемые, хоть и не любимые украинские патриоты. Вполне возможно уже завтра киевские политики начнут боевые действия против Крыма. И в этой связи хотелось бы объяснить некоторые вещи, которые вы, как я вижу, не вполне понимаете. 1. Мы, русские, правда не хотим войны, стрельбы и всего такого. Мы не хотим отомстить украинцам, унизить, раздавить вашу свободу и т.д. Мы правда считаем, что наши войска в Крыму должны не дать помешать крымчанам проголосовать так, как они хотят: Украина или Россия. Всё. 2. Наше беспокойство по поводу угрозы войны связано не с тем, что мы боимся, что ваши войска заберут Крым назад, а с тем, что ваши войска могут понести очень серьезные потери в самоубийственной атаке. Потери будут гораздо выше наших. 1:10 в лучшем случае. Ваших ребят гонят на верную смерть не только без победы, но и без чести. Мертвые сраму не имут, как говорил наш общий предок Святослав, но и чести бессмысленно погибшие не получат. 7 Необученных призывников гонят на убой, чтобы снять кино, показать по американскому ТВ в надежде, что США вмешаются. Но убитым-то будет все равно... 3. Соотношение сил, вооружений и обученности украинской и российской армии таково, что сражение превратится в избиение детей культуристами. И это не наша и не ваша вина, это вина ваших четырех президентов разворовавших и разваливших армию. Это будет не равный честный бой, а бойня для украинских новобранцев. Нашим не будет от нее никакой славы, им никакой чести... Будет клеймо позора на тех, кто прикажет напасть. 4. Скорее всего будет так. Подгонят пару пушек. Разместят рядом две роты невооруженных солдат. Произведут пару выстрелов по россиянам и самообороне. Те ответят залпом из РСЗО по площадям. Гора трупов и множество западных телекамер... Вот и вся "война". 5. При этом надо понимать, что нам жалко сейчас и до. После начала стрельбы никакой жалости не будет.
аноніму. дурному ано до Анонім Показати IP 11 Березня 2014 15:42
нєма слов ...
Анонім до Анонім Показати IP 11 Березня 2014 15:48
Аноним, иди ешь бабушкины пирожки. Поверь, это добавит больше чести русским солдатам чем у них есть сегодня.
Микола до Анонім Показати IP 11 Березня 2014 21:09
коли показували хроніку з чечні як бородаті молодчики відрізали голови російським солдатам було дуже шкода солдатиків, а бородаті дяді були справжніми нелюдами, але через призму сьогодення акценти змінюються і вірогідно що незабаром доведеться пліч-о-пліч з бородатими побратимами боронити рідну землю від "братів"!
Реаліст до Анонім Показати IP 11 Березня 2014 23:32
США не вмішається. Навіть якщо буде гора трупів. Але цього не станеться. Наш уряд не дасть вказівки напасти першими. Тому що там розуміють реальний розклад сил. Хоча вони і продовжують погрожувати з екранів телевізорів і вимагати справедливості. І вони праві. Тому, що Крим НЕ МАЄ ПРАВА ПРОВОДИТИ ТАКИЙ РЕФЕРЕНДУМ. Це все одно, що якби я з жінкою і дітьми проголосував про вихід території моєї квартири зі складу України і її приєднання до США. Дурня якась...
ДоАндоніма Показати IP 11 Березня 2014 15:41
"что мы боимся, что ваши войска заберут Крым назад" москалику, він і наш з самого початку був! читай історію, валєрій лєонтьєв! ти краще розкажи про РОА! герої маму їхню... до нас не лізь. їдь на олімпіаду. царь ваш там
Аноніму Показати IP 11 Березня 2014 16:38
Поверніть нам Януковича! Негайно. І все буде добре. Він залагодить ситуацію. Або платіть за "оренду" нашого "президента" - використовуєте його безцінний мозок на халяву! Ми в день знаєте скільки на нього тратили! "Проффесор" може багато в даному питанні нам допомогти - і порадити, і подумати, і просто поговорити... А про відкриту війну яку ви нав"язуєте - так, ви можете її виграти, але підпільні організації, партизанів ще жодна країна не перемогла - читай історію. І втрати від партизанської війни можуть бути для агресора-окупанта дуже суттєвими. Не зможе ні спати, ні їсти, і в туалет з гвинтівкою буде ходити - таке життя до вподоби?
93 Показати IP 11 Березня 2014 18:44
вычеслите анонима.....это же троль ФСБ-шный.
Прикро, але... Показати IP 11 Березня 2014 19:04
Анонім правий, хоча б тому, що за час "мирних" демонстрацій у Києві загинуло понад 100 чоловік, а за час "війни" з росією - НІ ОДНІЄЇ людини...Крим НЕ ХОЧЕ бути з такими, які стояли на майдані і звикли вирішувати все розбоєм і кулаками...зрозумійте це, якщо ви можете когось чути і розуміти, крім себе...
Реаліст Показати IP 11 Березня 2014 23:22
Війни не буде. Україна не може, а Росія не хоче. Все, що показують по телевізору - дурня для окозамилювання. Путін з Обамою домовляться і все. Наш уряд залежить від Обами так саме, як уряд Криму від Путіна. Шо папи скажуть - те вони і будуть робити. Крим назад не віддадуть, але людям потроху впарять, що це так потрібно, що це воля народу, що все це завдяки героїзму та витримці українців і т.д.
петро Показати IP 21 Липня 2014 10:05
да мобілізовують але чомусь не усіх хто служив чому ж так? що і там зараз корупція процвітає? а казали удуть систему міняти а гірше не стало хіба як було ? надіемось на краще

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus